Po pitanju vremenskih (ne)prilika, proljeće je već stiglo i naizmjence nas časti i kišom i suncem. Uskoro nam proljeće stiže i kalendarski pa se nadamo kako ćemo imati sve više stabilnog sunčanog vremena, a tomu se posebno raduju ljubiteljice mode. U niskom startu čekamo priliku da većinu zimskih odjevnih komada spremimo duboko u ormar i zamijenimo ih proljetnim, pogotovo kada su u pitanju kaputi.

Galerija OVAN - crveni baloner (Cole Haan) BIK - zeleni baloner (b.young) BLIZANCI - žuti baloner (Tommy Hilfiger) +9 RAK - bijeli baloner (Maison Margiela)

Naravno, tu na scenu stupaju nezaobilazni baloneri. Taj popularni odjevni komad po definiciji je laganija verzija kaputa za prijelazno razdoblje. Na prelasku iz zimske u proljetnu te ljetne u jesensku sezonu baloneri su neizostavan dio naših street style kombinacija.

Ako se slučajno pripremate za proljetnu kupovinu i planirate nabaviti i baloner, provjerite što zvijezde kažu o tome kakav je model idealan za vas. Već smo pisali o idealnim bojama za svaki horoskopski znak, a sada smo odlučili pronaći i balonere koji odgovaraju tim opisima. Razgledajte ih u nastavku.

1. Ovan

Crvena boja pokreće strast i energiju ovnova i dodatno ih potiče na preuzimanje inicijative. Ona kao da zahtijeva da na nju obratite pozornost, a ovan je znak koji ne voli biti ignoriran.

OVAN - crveni baloner (Cole Haan) OVAN - crveni baloner (Cole Haan) (Foto: Nordstrom)

2. Bik

Zelena boja u potpunosti odgovara duhu bikova i ojačava njihovu urođenu povezanost s prirodom. Uporni bik kao znak utjelovljuje ideju napretka, pa mu savršeno odgovara ova boja koja simbolizira rast i razvoj.

BIK - zeleni baloner (b.young) BIK - zeleni baloner (b.young) (Foto: Zalando)

3. Blizanci

Inspirirajuća žuta boja u blizancima budi znatiželju i uzbuđenje. Poznato je da žuta boja stimulira lijevu stranu mozga, koja je zadužena za logičko razmišljanje i analiziranje. Idealno za jedan od mentalno najjačih horoskopskih znakova.

BLIZANCI - žuti baloner (Tommy Hilfiger) BLIZANCI - žuti baloner (Tommy Hilfiger) (Foto: Zalando)

4. Rak

Bijela je boja intuicije i čistoće te savršeno odgovara ovom nježnom, osjećajnom i nadasve intuitivnom znaku.

RAK - bijeli baloner (Maison Margiela) RAK - bijeli baloner (Maison Margiela) (Foto: Mackintosh)

5. Lav

Zlatna boja ojačava pozitivan duh lavova i dodatno zagrijava njihovo toplo srce. Lavovi su kraljevi u svom društvu, a zlatna boja simbolizira kraljevsku moć i prestiž te odmah lansira u centar pozornosti, u kojem se lavovi sjajno snalaze.

LAV - zlatan baloner (Pucci) LAV - zlatan baloner (Pucci) (Foto: Pucci)

6. Djevica

Klasične, prirodne i praktične nijanse iz bogate smeđe palete idealne su za najpraktičniji horoskopski znak. Smeđa boja predstavlja stabilnost i u potpunosti odgovara karakteru stabilnih i prizemljenih djevica.

DJEVICA - smeđi baloner (Burberry) DJEVICA - smeđi baloner (Burberry) (Foto: Burberry)

7. Vaga

Vage su šarmantne i nježne, baš kao i ružičaste nijanse. Ovaj je znak magnetski privlačan sam po sebi, ljudi se u društvu vaga osjećaju lijepo i opušteno, a ružičasta boja samo dodatno naglašava taj osjećaj mira i harmonije.

VAGA - ružičasti baloner (Reiss) VAGA - ružičasti baloner (Reiss) (Foto: Next)

8. Škorpion

Tamna, misteriozna, nedokučiva - sve je to crna boja. I sve su to škorpioni. Tako intenzivni i posebni, izgledat će savršeno u boji koja u potpunosti dočarava njihovu osobnost.

ŠKORPION - crni baloner (Marciano) ŠKORPION - crni baloner (Marciano) (Foto: Guess)

9. Strijelac

Ljubičasta je boja duhovnosti i osviještenosti, pa ne čudi to što se sviđa filozofski nastrojenim strijelcima, koji u njoj jednostavno izgledaju fantastično.

STRIJELAC - ljubičasti baloner (Shanghai Thai) STRIJELAC - ljubičasti baloner (Shanghai Thai) (Foto: Farfetch)

10. Jarac

Jak, stabilan, s obje noge čvrsto na zemlji, vrlo tradicionalan i praktičan. U njegovu ormaru nema previše mjesta za lude nijanse, ali zato će mu savršeno odgovarati kraljica neutralnih boja - siva.

JARAC - sivi baloner (Attire) JARAC - sivi baloner (Attire) (Foto: Attire)

11. Vodenjak

Vodenjak je usko povezan s morem i nebom, pa ne čudi ni njegova povezanost s plavom bojom. Morska i nebeska prostranstva obojena su u plavo, a predstavljaju slobodu - ono što neovisni vodenjaci cijene najviše na svijetu.

VODENJAK - plavi baloner (Max&Co.) VODENJAK - plavi baloner (Max&Co.) (Foto: Max&Co.)

12. Riba

Ne postoji nježniji znak od riba. Vječne sanjarke utjelovljenje su nježnosti i stvorene su za romantične pastelne nijanse koje odgovaraju njihovoj osobnosti i karakteru.

RIBA - pastelni baloner (Magda Butrym) RIBA - pastelni baloner (Magda Butrym) (Foto: Mytheresa)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju