Menstrualni bolovi i osjećaj nelagode obično se pojačaju tijekom noći kada se tijelo umiri. Žene si mogu olakšati spavajući u određenom položaju, a koji je najbolji položaj za spavanje kada imate menstruaciju doznajte u nastavku teksta

Grčevi i općenito osjećaj nelagode mogu ženi pokvariti san tijekom menstruacije. Kako bi ženama olakšala ovaj problem, aplikacija Clue s kojom korisnice mogu pratiti svoj menstrualni ciklus, napravila je istraživanje te dala odgovor koji je najbolji položaj za spavanje tijekom 'onih dana u mjesecu'.

Grčevi i općenito osjećaj nelagode mogu ženi pokvariti san tijekom menstruacije

Ustanovljeno je da je položaj fetusa (koljena što bliže grudima dok rukama grlimo noge), najbolji jer olakšava bol u trbuhu i grčeve. To je zato jer spavanje u položaju fetusa olakšava pritisak s abdominalnih mišića.

'Mnoge žene vole spavati u položaju fetusa jer im je najudobniji te se tako osjećaju sigurno i zaštićeno, a i moguće je da će fetalni položaj smanjiti menstrualnu bol. Ipak, treba napomenuti da kod vrlo jakih grčeva niti jedan položaj ne pomaže'
, kaže ginekologinja dr. sc. Jasenka Grujić.

Ipak, pri spavanju u fetalnom položaju treba paziti jer može izazvati bol u leđima i vratu.

Stručnjaci savjetuju ženama da isprobaju koji im položaj najviše odgovor, ali napominju da bi za vrijeme menstruacije trebale izbjegavati spavati na trbuhu jer se tako vrši pritisak na maternicu što može pojačati krvarenje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju