Možda ste čuli da tantrički seks služi kao sinonim za najintimnije seksualno iskustvo u životu. Govorimo o orgazmima cijelog tijela i euforičnim osjećajima koji gotovo dostižu duhovnu razinu. Ali tantrički seks često može biti pogrešno shvaćen.

Suprotno uvriježenom mišljenju, ne morate biti super fleksibilni, religiozni ili duhovni da biste uživali u njemu. Sve što trebate je otvoren um i partner za ovakvu vrstu novog iskustva. 

Prije nego što uđemo u to što je tantrički seks i kako ga prakticirati, počnimo s osnovama.

U usporedbi s drevnim tantričkim tradicijama, koje se protežu tisućama godina, zapadnjačka shvaćanja i učenja tantre imaju mnogo kraću povijest i ono što bismo mogli označiti kao "neotantra".

To je moderan pristup tantri koji se fokusira na iscjeljivanje traumatskih blokova, duboko povezivanje s nečijim tijelom i emocijama i rad sa seksualnim energijama.

Što je točno tantrički seks?

Tantrički seks je u biti spora, meditativna seksualna praksa, kaže Kamil Lewis, licencirani bračni i obiteljski terapeut specijaliziran za seks i veze.

Tantra opisuje svjesniji pristup seksu s ciljem njegovanja osjećaja povezanosti, intimnosti i zadovoljstva sa svojim partnerom umjesto postizanja orgazma. (Iako, da, moguće je doživjeti orgazam tijekom tantričkog seksa.)

Nema drugog cilja osim da budete prisutni i povezani jedni s drugima, kaže Devi Ward Erickson, osnivačica Instituta za autentično obrazovanje tantre.

Prednosti tantričkog seksa:

  • dublja svijest i povezanost sa željama i potrebama vašeg tijela
  • povećanje samopouzdanja u spavaćoj sobi i izvan nje
  • dublja povezanost s partnerom
  • eksperimentiranje
  • izvor oslobađanja od seksualnog srama ili traume
  • seks postaje izvor inspiracije, radosti i povezanosti
     

Koraci za prakticiranje tantričkog seksa:

1. Romantična atmosfera

Tajna tantričkog seksualnog iskustva je jačanje svih osjetila. Prekrasan način stvaranja njegujućeg okruženja je poboljšati svako čulo tako što ćete prigušiti svjetla, upaliti svijeće, pustiti glazbu. Samo pazite da glazba previše ne ometa jer je cilj stvoriti "senzualnu čahuru”.

Da biste se stvarno prilagodili svojim osjetilima, mogli biste se zapitati: Kakav je osjećaj biti u ovom trenutku? Kako miriše soba u kojoj se nalazim? Ovo je također savršeno vrijeme da odjenete onaj set donjeg rublja koji ste spremili za posebnu priliku.

2. Meditacija

Tantrički seks uključuje potpunu prisutnost tijekom cijeloga seksa, tako da prakticiranje meditacije prije samog odnosa može biti izvrstan način za opuštanje uma i tijela.

Upotrijebite mobilnu aplikaciju za meditaciju ili ih potražite na YouTubeu ako ste novi u tome i trebaju vam upute.

3. Kupka

Još jedan sjajan savjet za ulazak u zonu smirenosti prije prakticiranja tantričkog seksa je ritualno kupanje.

Odvajanje vremena da budete sami sa sobom može pojačati vaše iskustvo, bilo da sudjelujete u partnerskom seksu ili solo seksu.

“Biti u toploj vodi pomaže opuštanju autonomnog živčanog sustava jer oponaša boravak u maternici”, kaže Erickson. Obavezno dodajte eterična ulja ili začinsko bilje za vrhunac ovog iskustva.

4. Usklađeno disanje

Samo disanje tijekom solo meditacije može učiniti čuda, ali napravite još jedan korak dalje prakticirajući harmonizirano disanje, koje uključuje sinkronizaciju daha s partnerovim.

“Ako ste umorni od radnog dana, pod stresom ili ste tjeskobni, samo sjednite i okrenite se prema partneru, poslušajte njegov dah jer je to stvarno izvrstan način povezivanja”, kaže Lewis.

5. Kontakt očima

Ne samo da je dugotrajni kontakt očima tijekom seksa super seksi, već je i odličan način za osjećaj povezanosti s partnerom.

“Kada ostvarujemo izravan, produljeni kontakt očima, to govori vašem autonomnom živčanom sustavu da se opusti i bude prisutan”, objašnjava Erickson.

Slika nije dostupna 10 zlatnih savjeta za seks koji se nikad ne zaboravlja

Slika nije dostupna Znate li što je "vanilla seks" i zašto je toliko popularan?

6. Otvorena komunikacija

Ako se počnete osjećati nelagodno u bilo kojem trenutku tijekom seksa, lako ćete se odvojiti od iskustva i trenutka u kojem se nalazite, a to je ono što želite izbjeći.

Moći prenijeti ono što osjećate bit će važno kako biste ostali povezani, jer se brinete i o sebi ali i i o svom partneru.

7. Bez velikih očekivanja

Zapamtite, cilj tantričkog seksa nije postizanje orgazma, već intimno povezivanje sa svojim partnerom.

Radi se o otpuštanju očekivanja i prihvaćanju svih osjećaja koji se mogu pojaviti. Ponekad ćete doživljavati nevjerojatne orgazme, drugi put ćete plakati, treći put ćete biti nesigurni, no najvažnija je komunikacija i kretanje kroz sve emocije.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju