Svakome se može dogoditi da mu se mobitel smoči. No to ne mora značiti da se od uređaja morate oprostiti zauvijek. Donosimo najdjelotvorniji način za spašavanje mobitela koji se smočio

Vjeruje se da je suha riža najbolje sredstvo za spašavanje mobitela koji se smočio, ali kod rješavanja tog problema zapravo će vam najbolje pomoći pijesak za mačke ili kus-kus.

Suprotno uvriježenom mišljenju da je mokri mobitel najbolje staviti u sirovu rižu, riža nije toliko učinkovita kao pijesak za mačke i kus-kus

1. Izvadite mobitel iz vode i odmah ga isključite. Ako je već isključen ni u kojem slučaju nemojte ga pokušati upaliti da vidite radi li jer tako možete oštetiti uređaj.

2. Brzo obrišite mobitel i čim prije ga stavite u posudu napunjenu pijeskom za mačke ili kus-kusom, dva najbolja sredstva za upijanje vlage. Suprotno uvriježenom mišljenju da je mokri mobitel najbolje staviti u sirovu rižu, riža nije toliko učinkovita kao pijesak za mačke i kus-kus. Jedno testiranje pokazalo je da je pohranjen u riži 'preživio' samo Blackberry, dok iPhone i Android na taj način nisu bili spašeni.

3. Mobitel stavite da odstoji barem 24 sata, a idealno bi bilo da pričekate 48 do 72 sata. Ako mobitel uključite prije nego se u potpunosti osuši mogao bi se nepovratno pokvariti.


Dodatni savjet: Možda pri ruci nećete imati pijesak za mačke ili kus-kus kada vam se mobitel smoči, ali zato ćete gotovo sigurno imati higijenske uloške. Naime, i oni vam  mogu pomoći da se smočeni mobitel ne uništi. Jednostavno prislonite uložak uz mobitel i on će upiti vlagu. Za brže djelovanje uzmite dva uloška i čvrsto ih prislonite uz svaku stranu mobitela.

A privremena odvojenost od mobitela će itekako dobro doći zbog jednog vrlo bitnog razloga.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju