Kako biste tjesteninu skuhali bez greške, pratite ove savjete stručnjaka. Otkrijte kako spriječiti lijepljenje tjestenine i kako možete iskoristiti vodu u kojoj se kuhala


1. Koristimo premalu posudu za kuhanje. U slučaju tjestenine, veličina je uistinu važna tj. važno je da je kuhate u velikoj posudi s puno vode jer će se tijekom kuhanja proširiti i trebat će joj prostora. Ako se ne kuha u dovoljno vode, postat će ljepljiva i kašasta.

2. Prerano solimo vodu.
Stručnjaci kažu da je treba posoliti tek kada uzavre, trenutak prije nego u nju stavimo tjesteninu. Tako će tjestenina bolje apsorbirati sol. Dakle, nemojte je soliti na početku kuhanja, dok je hladna.

Ako se tjestenina ne kuha u dovoljno vode, postat će ljepljiva i kašasta.

3. Stavljamo ulje u vodu. Mnogi će na početku kuhanja staviti ulje u vodu jer su čuli da tjestenina onda neće biti ljepljiva. Problem eventualne ljepljivosti riješit ćete tako što ćete tjesteninu redovito miješati tijekom kuhanja, a dodavanje ulja izbjegavajte jer će se na tjestenini stvoriti masni sloj zbog kojeg će umaci kliziti s nje.

4. Ispiremo tjesteninu nakon kuhanja.
Ovim postupkom zapravo ispiremo okus i prirodni škrob koji će tjestenini dati kremoznost.

5. Bacamo vodu u kojoj se kuhala. Velika količina ranije spomenutog škroba ostaje u vodi nakon kuhanja i kuhari savjetuju da upravo s tom vodom zgusnete umak koji želite poslužiti uz tjesteninu. Stoga zaboravite na dodavanje brašna ili zapršku.

Sada kada ste usvojili sva potrebna znanja o njezinom kuhanju isprobajte recept za laganu tjesteninu s feta sirom koja će oduševiti ljubtelje mediteranskih okusa.

SAVJET PLUS:
Ako ste još uvijek početnik u pripremi jela ili se jednostavno ne snalazite uz štednjak, pogledajte 10 najčešćih grešaka kod kuhanja i trikove koji će ih ispraviti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju