U seriji "Seks i grad" Sarah Jessica Parker utjelovila je lik Carrie Bradshaw koja je postala prava modna ikona

Američka glumica Sarah Jessica Parker ne može pobjeći od pitanja o seriji "Seks i grad" koja je zauvijek obilježila njezinu karijeru.

Sarah je u seriji glumila lik Carrie Bradshaw, kolumnisticu fiktivnog magazina The New York Star koja je svojim ljubavnim (ne)zgodama kroz šest sezona i dva filma zabavljala gledatelje diljem svijeta.

Osim svojim ljubavnim životom, Carrie je pažnju plijenila i svojih odjevnim kombinacijama. Stilistica i modna dizajnerica Patricia Field pretvorila je Carrie u apsolutnu modnu ikonu zahvaljujući živopisnim i često "pomaknutim" modnim izdanjima.

Ona je predložila Sarah da u stajling Carrie Bradshaw uvrste i jedan od legendarnih modnih dodataka iz serije – ogrlicu s njezinim imenom.

"Imam trgovinu u New Yorku i puno klinaca u susjedstvu nosilo je takve personalizirane ogrlice. Pomislila sam da bih je mogla pokazati Sarah jer bi joj se to moglo svidjeti. I stvarno joj se svidjelo, ona je zaslužna za njezinu popularnost. Ogrlica je postala univerzalna i svevremenska", kazala je Patricija.

U novom intervjuu Sarah je priznala kako ju je sačuvala nakon snimanja: "Još uvijek imam Carrie ogrlicu. Volim je i čuvam na sigurnom."

Kazala je kako ju je jednom prilikom izgubila pa potom pronašla, baš kao i njezin lik u seriji. "Voljela bih da mogu ponovo odglumiti tu scenu. Sada kad sam proživjela tu situaciju sigurno bih bolje odradila svoj posao", našalila se.

Dodala je i kako u svom posjedu ima 95 posto garderobe koju je nosila u seriji. Međutim, odjeća je arhivirana i više se ne koristi: "Ne diram je i ne nosim je, ali za mene stvarno ima veliko značenje."

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju