Stil neprežaljene princeze Diane i danas je predmet obožavanje mnogih štovateljica mode. Ako se uzme u obzir da je bila dio britanske kraljevske obitelji i zbog toga je morala poštivati razne protokole pa tako i one modne, njezino odijevanje bilo je vrlo moderno za ono doba, a ponekad i provokativno.

Galerija Princeza Diana na premijeri 1983. godine Princeza Diana u haljini na jedno rame Princeza Diana +3 Princeza Diana

Zahvaljujući svom prepoznatljivo ženstvenom i elegantnom stilu postala je prava modna ikona i plijenila pažnju prilikom svakog pojavljivanja u javnosti.

Mediji su je pratili u stopu na kraljevskim turnejama i izvještavali o svakoj kombinaciji koju bi odjenula, a među njezinim omiljenim komadima definitivno su bile haljine.

Posebno su se isticala dva modela koje je jednostavno obožavala nositi u posebnim prigodama.

Princeza Diana u haljini na jedno rame Princeza Diana u haljini na jedno rame (Foto: Afp)

Haljine na jedno rame prvi su model koji je dominirao u njezinom ormaru.

Tako je 6. lipnja 1983. godine za premijeru filma “Octopussy” iz serijala o Jamesu Bondu odjenula predivnu usku bijelu haljinu na jedno rame posutu šljokicama. Svi prisutni na londonskom trgu Leicester tada su kolektivno uzdahnuli kada je prelijepa princeza izašla iz automobila u ovom izdanju.

Princeza Diana na premijeri 1983. godine Princeza Diana na premijeri 1983. godine (Foto: Guliver Image)

Drugi model koji je često nosila jednostavna je haljina mini kroja na naramenice. Ovakve haljine uskog i ženstvenog kroja posebno je zavoljela nakon razvoda i nosila ih je tijekom raznih javnih pojavljivanja.

Princeza Diana Kratke haljine na naramenice zavoljela je nakon razvoda (Foto: AFP/Gulliver Image/Profimedija)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju