U Los Angelesu je održana 95. dodjela Oscara. Iza nas je još jedna uzbudljiva filmska, ali i modna noć. Brojne dame iz svijeta zabavne industrije zablistale su u sjajnim izdanjima, a bilo je i onih koje se baš i nisu proslavile kada je u pitanju njihovo oskarovsko izdanje.

Galerija Zoe Saldana na 95. dodjeli Oscara Fendi, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Ruth E. Carter +7 Ruth E. Carter

Primjerice, glumica Zoe Saldana poprilično je podbacila po mišljenju modnih kritičara. Za dodjelu je odabrala haljinu modne kuće Fendi iz njihove haute couture kolekcije za proljeće 2023. godine.

Fendi, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Fendi, haute couture, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

Zoe se stopila s tepihom i pozadinom u kreaciji nježne nijanse napravljenoj od svile i čipke. Možda bi u nekoj drugoj prilici funkcionirala, ali u vrlo glamuroznom oskarovskom okruženju vizualno je djelovala poput spavaćice, a ne haljine za jedno od najvažnijih i najsvečanijih događanja u godini.

Zoe Saldana na 95. dodjeli Oscara Zoe Saldana na 95. dodjeli Oscara (Foto: Afp)

Ni kostimografkinja Ruth E. Carter nije se proslavila svojim odabirom, ali njezino izdanje ipak je u sjeni velike pobjede. Naime, Ruth je dobila Oscara u kategoriji najbolje kostimografije za film "Black Panther: Wakanda zauvijek" i tako postala prva Afroamerikanka s dva osvojena Oscara. Prvi je osvojila 2019. godine u istoj kategoriji, i to za prvi film iz franšize "Black Panther".

Ruth E. Carter Ruth E. Carter (Foto: Afp)

Ruth E. Carter Kostimografkinja Ruth E. Carter osvojila je Oscara za najbolju kostimografiju (Foto: Profimedia)

Lesley Paterson, škotska triatlonka i koautorica scenarija za film "Na Zapadu ništa novo", na dodjelu je došla u haljini brenda KolchagovBarba, iza kojeg stoje dizajneri Svetoslav Kolchagov i Emilio Barba.

Haljina asimetričnog kroja sastavljena od jarkih nijansi crvene, ružičaste i žute boje bila je jedna od vizualno najupečatljivijih kreacija koje smo vidjeli na 95. Oscarima, ali sigurno se neće pamtiti kao jedna od najboljih.

Vi odlučujete: Jesu li se slavne dame bolje odjenule za dodjelu ili oskarovsku zabavu? Ana de Armas Jennifer Connelly Vanessa Hudgens +7 Sabrina Elba

Zavirite u galeriju i pogledajte koje su još dame ove godine podbacile na oskarovskom tepihu.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju