Svakodnevno oko sebe gledamo sve više loših veza i brakova. Ljudi imaju različite razloge zbog kojih ne žele raskinuti takav odnos i koji im se čine dovoljno dobrima da nastave tako živjeti, no kada je riječ o istinskoj sreći nitko se ne bi trebao zadovoljiti s dovoljno dobrim. Donosimo najčešće isprike zbog kojh nikako ne bi trebali ostati u lošoj vezi

1. Bojite se samoće
Biti sam nije ni približno grozno kao biti u lošoj vezi. Već će naići netko drugi zbog koga ćete se osjećati onako kako biste se trebali osjećati u vezi. Ako i ne upoznate nekoga odmah, ne očajavajte. Posvetite se sebi i stvarima koje ste oduvijek željeli napraviti, ali dosad niste imali priliku.

Biti sam nije ni približno grozno kao biti u lošoj vezi. Već će naići netko drugi zbog koga ćete se osjećati onako kako biste se trebali osjećati u vezi



2. Ostajete zajedno zbog djece
Djeca su nevjerojatno pronicljiva pa će kad-tad shvatiti kako ste ostali zajedno zbog njih, a ne jedno zbog drugoga. Isto tako, zajednički život prepun svađa, stresa i negativne energije itekako utjeće na razvoj djeteta.

Razmislite kakav im primjer na taj način pružate jer će htjeli-nehtjeli odrastati u uvjerenju da su takve veze normalne, što to nikako ne bi smjele biti.

3. Želite zadržati imovinu
Novac, nekretnine i druga materijalna imovina mogu vas usrećiti, ali samo nakratko. Nikakve stvari koje posjedujete neće vam pomoći da se osjećate bolje ako s osobom s kojom jeste niste sretni.

Ukoliko se ne možete sami dogovoriti oko podjele imovine postoje posrednici i odvjetnici koji će vam u tome pomoći.

4. Vaša obitelj (ili vi) ne vjeruje u razvod braka
Ne može sve u životu ispasti onako kako smo si mi zamišljali bilo da je riječ o braku, poslu ili nečem drugom. Stoga nije sramota ako brak ne uspije. Rastave braka su bolne i razočaravajuće, ali vi morate napraviti ono što je najbolje za vas.

5. Osjećate krivicu
Bilo da odlučite prekinuti vezu ili ostati, osjećat ćete krivicu. Ako prekinete možete se osjećati krivima jer još uvijek volite tu osobu, ali ne dovoljno da bi veza uspjela, a ako ostanete u vezi, zbog toga jer znate da niste iskreni prema partneru.

Ako ste pokušali sve što ste mogli i dali sve od sebe, ali i dalje ne ide, možda je najbolja odluka koju možete donijeti da se raziđete i pokušate sreću pronaći s nekim drugim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju