Ako ste se ovih dana poput mnogih žena odlučili na promjenu boje kose i voljeli biste isprobati nešto malo efektnije, istražite preporuke magazina Vogue, koji za ovu jesen najavljuje veliku popularnost odvažnih nijansi.

1. BAKRENO CRVENA

Za veliki povratak bakrene nijanse najzaslužnija je Netflixova serija "The Queen's Gambit". Glumica Anna Taylor-Joy, koja u seriji tumači glavnu ulogu, sama je željela da njezin lik ima crvenu kosu, a upravo joj je bakreni bob bio najdraži. Međutim, plavokosa glumica nije uistinu obojila kosu jer je to bilo nemoguće zbog rasporeda snimanja, nego je nosila perike. Frizer i kolorist Alex Broswnell iz poznatog britanskog salona Bleach London kaže kako je bakrena posljednjih godina jako popularna i samo je čekala svoj trenutak, a najlakše ju je postići na prirodnim i blajhanim plavušama. Bogata, topla i laskava za sve tonove kože, ona je jedna od najljepših jesenskih nijansi.

2. KESTENJASTO CRVENA

Duboka i intenzivna nijansa kakvu je Gigi Hadid nosila na Met Gali jedna je od nijansi iz spektra crvene koje će biti popularne ove jesensko-zimske sezone, kazala je za Vogue cijenjena koloristica Louise Glavin. Michael Canale, dugogodišnji kolorist Jennifer Aniston, kaže kako je prije bojenja u ovu nijansu jako važno prvo pripremiti kosu i sanirati oštećenja nastala tijekom ljeta zbog izlaganja suncu i moru.

3. "STRAWBERRY BLONDE"

Ako ste pomislili da je ovoj nijansi odzvonilo, prevarili ste se. Na scenu ju je vratila Kristen Stewart uz pomoć frizera Daniela Moona. Ovakve nijanse sjajna su opcija. Ispiru se u lijepu plavu nijansu i dozvoljavaju nam da se igramo s velikom paletom boja kroz proces rasta. Obožavam 'strawberry blonde' nijansu u kontrastu s tamnom odjećom, kaže Moon.

4. "BABY" PLAVA

Alex Browsnell kaže kako mu ovih dana mnogo žena dolazi u salon sa likom Billie Eilish, koja je nedavno obojila kosu u vrlo toplu nijansu plave boje. Potvrđuje to i Moon. Volim ovu nijansu zato što izgleda kao da je iz nekog drugog svemira i vremena. Neutralna zlatna plava s pramenovima omekšava izgled kose, ali ne traži od nas da je previše forsiramo. Kada svjetlost dođe do kose, stvara se predivna zlatna aura. Ovi topli tonovi odgovaraju promjeni sezone, zaključio je.

5. "CANDY" NIJANSE

Frizer Josh Wood objašnjava kako se DIY trend bojenja kompletne kose ili samo pramenova u efektne nijanse nastavlja. Ljudi jednostavno ne žele odustati od ekspresivnih boja. Često u balayage dodajemo svijetle ružičaste i baby plave pramenove, kazao je.

Najviše mi se sviđa...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju