Ljubiteljice torbi bez problema će se na cesti okrenuti za lijepim modelom. Kako i ne bi kada je ovaj modni dodatak nezaobilazan dio naše svakodnevice i stalno smo u potrazi za nekom novom torbom u koju ćemo se nepovratno zaljubiti.

Galerija Grace Kelly s modelom torbe koji je proslavila Grace Kelly s kultnom torbom modne kuće Hermes Torba Kelly modne kuće Hermes +3 Torba Kelly modne kuće Hermes

Upravo je takvu torbu na zagrebačkoj špici nosila jedna mlada dama. Poznavateljice kultnih modela sigurno su na prvi pogled prepoznale da je u pitanju torba Kelly francuske modne kuće Hermès.

Iako se na spomen Hermèsa većina odmah sjeti modela Birkin, Kelly je zapravo prva prava zvijezda među njihovim torbama.

Street style izdanje sa zagrebačke špice Street style izdanje sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Dizajnirao ju je Robert Dumas, zet Émile-Mauricea Hermèsa koji je pak bio sin Thierryja Hermèsa, osnivača kultnog brenda. Upravo je Émile-Maurice zaslužan za uvođenje linije modnih dodataka u njihovu ponudu. Kada se njegova supruga požalila da nikako ne može pronaći torbu po svom ukusu, dizajnirao je prvu kolekciju ručnih torbi.

Torba Kelly modne kuće Hermes Torba Kelly modne kuće Hermes (Foto: Profimedia)

Model koji je u 30-im godinama prošlog stoljeća dizajnirao Dumas došao je do Grace Kelly 1955. tijekom snimanja filma "To Catch A Thief".

Slavna glumica nije se odvajala od svoje nove torbe, a iskoristila ju je i nakon udaje za monegaškog princa Rainiera kako bi što dulje skrivala trudnoću od znatiželjnih paparazza.

Grace Kelly s modelom torbe koji je proslavila Grace Kelly s modelom torbe koji je proslavila (Foto: Profimedia)

Naravno, i Grace i torba tako su dospjele na naslovnica novina diljem svijeta. U čast ženi koja ju je proslavila, modna kuća dala je modelu nazivu Kelly. Torba je prepoznatljiva po trapezoidnom obliku, izrezanom preklopu i dva tanka remena koja se na sredini spajaju kopčom.

Torba Kelly modne kuće Hermes Torba Kelly modne kuće Hermes (Foto: Profimedia)

Model Kelly izrađuje se u osam različitih veličina koje se označavaju brojevima koji simboliziraju njihovu širinu u centimetrima - 15, 20, 25, 28, 32, 35, 40 i 50. Torba je dostupna u raznim varijantama, teksturama i bojama, a vintage modeli dosežu vrlo visoke cijene u trgovinama s rabljenom luksuznom robom.

Jennifer Lopez svoju Kelly torbu nosi i u teretanu Jennifer Lopez svoju Kelly torbu nosi i u teretanu (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju