Slavne dame blistale su na crvenom tepihu uoči 95. dodjele nagrada Oscar u Los Angelesu. Zapravo, tepih ispred Dolby Theatra uopće nije bio crven. Prvi put od 1961. godine promijenjen je u boju šampanjca.

Galerija Najljepše haljine na ovogodišnjim Oscarima Halle Berry u haljini Tamare Ralph na Oscarima 2023. - 6 Lady Gaga u haljini modne kuće Versace +14 Nicole Kidman u haljini modne kuće Armani

Slavne dame hodale su tepihom boje šampanjca u večernjim kreacijama odvažnih krojeva – nosile su se haljine dubokih dekoltea i izazovnih proreza te napravljene od podatnih materijala koje su naglašavale njihove ženstvene adute.

Ove godine najčešće su se mogle vidjeti dizajnerske kreacije u bijeloj boji, kremastim i srebrnim nijansama.

Michele Yeoh u Diorovoj haljini na Oscarima 2023. Michele Yeoh u Diorovoj haljini na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Michelle Yeoh odabrala je bijelu Diorovu haljinu ukrašenu perjem za pobjedu na Oscarima u kategoriji najbolje glavne glumice, dok je njezina kolegica Jamie Lee Curtis osvojila svoj prvi zlatni kipić u svjetlucavoj kreaciji Dolce & Gabbane za film "Sve u isto vrijeme". 

Odmak od ove kolorističke ujednačenosti ponudila  je Angela Bassett, koja je poglede mamila u razigranoj Moschinovoj haljinu u jarkoj ljubičastoj boji, kao i Cara Delevingne u raskošnoj crvenoj kreaciji Elieeja Saaba.

Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Lady Gaga,  Nicole Kidman i Jennifer Connelly pokazale su pak da mala crna haljina ima mnoga lica, a uvijek može izgledati elegatno. 

Zavirite u našu fotogaleriju, pogledajte koje su sve dame nosile najljepše kreacije na 95. dodjeli nagrada Oscar, a potom dajte glas za svojeg favorita u našoj anketi.

Tko je nosio najljepšu haljinu na ovogodišnjim Oscarima?

glasova:

Nicole Kidman u haljini modne kuće Armani Nicole Kidman u haljini modne kuće Armani (Foto: Afp)

Nisu se proslavile: Najgore odjevene dame na 95. dodjeli Oscara Zoe Saldana na 95. dodjeli Oscara Fendi, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Ruth E. Carter +7 Ruth E. Carter

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju