Nošenje haljina otvorenih leđa odvažan je modni potez koje dame prakticiraju već stotinu godina. Ovi odvažni modeli, naime, pojavili su se još dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Galerija Neke haljine izgledaju vrlo konzervativno, sve dok se dame ne okrenu Hilary Swank u haljini Guya Larochea na Oscarima 2005. Anne Hathaway u Armaniju na Zlatnim globusima 2011. +7 Marion Cotillard u Dioru u Cannesu 2013.

Haljine otvorenih leđa isprva su se nosile kako bi istaknule preplanulu put dame, a posebno lijepu kožu bez ikakvih tragova od sunčanja i kupaćih kostima. Iako je ta iluzija nagosti šokirala mnoge tijekom povijesti, nikad nije oslabjela njezina popularnost.

Haljinu otvorenih leđa nosila je i princeza Diana davne 1985. godine kada je prisustvovala premijeri filma "Povratak u budućnost" redatelja Stevena Spielberga.

Princeza Diana u haljini Catherine Walker 1985. Princeza Diana u haljini Catherine Walker 1985. (Foto: Profimedia)

Za tu prigodu odabrala je baršunasti model haljine s nabranim rukavima dizajnerice Catherine Walker, a dodatno ga je istaknula zanimljivim komadom nakita, dugom bisernom ogrlicom koja se spuštala niz gola leđa.

10 modela haljina s dubljim dekolteom koji izgledaju elegantno i ukusno Jennifer Aniston na dodjeli nagrada SAG Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA 2019. Lady Gaga na dodjeli nagrada SAG +11 Priyanka Chopra

12 slavnih dama kojima su stilisti odabrali potpuno pogrešne štikle Julianne Moore Beth Behrs Britney Spears +12 Jennifer Garner

Modne kritičare oduševila je i Hilary Swank 2005. godine kada se na crvenom tepihu Oscara pojavila u tamnoplavoj haljini Guya Larochea. Haljina je bila skrojena tako da izgleda kao da je sprijeda "zakopčana" do grla, dok je stražnji dio razotkrio njezine ženstvene adute.

Koje su sve to slavne dame iznenadile haljinama otvorenih leđa, pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Tko je nosila najljepšu haljinu otvorenih leđa?

glasova:

Hilary Swank u haljini Guya Larochea na Oscarima 2005. Hilary Swank u haljini Guya Larochea na Oscarima 2005. (Foto: Guliver / Profimedia.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju