Dodjela filmske nagrade Oscar, 92. po redu, održat će se 10. veljače u Dolby Theatreu u Hollywoodu, a kao i svake godine, osim dobitnicima velika pozornost posvetit će se izdanjima na crvenom tepihu.

Galerija

Prošle godine mnoge su zvijezde odjenule haljine srebrnog sjaja, a na popisu najbolje odjevenih našla se glumica Charlize Theron u nježno plavoj haljini s potpisom modne kuće Dior.

Njezina haljina jedna je od njih 15 u našoj galeriji u kojoj smo se prisjetili nekih od najboljih izdanja s oskarovskog crvenog tepiha u posljednjih 15 godina.

Svoje mjesto u galeriji dobila je predivna haljina modne kuće Dior u kojoj je zablistala Jennifer Lawrence, ali i elegantno Versaceovo izdanje Angeline Jolie iz 2012. godine koje je pomalo ostalo u sjeni njezine izbačene noge.

Među najbolje odjevenima 2014. godine bila je glumica Lupita Nyong'o, koja je oduševila u svjetloplavoj haljini modne kuće Prada, a 10 godina ranije, 2004. godine Charlize Theron oduševila je svojom pojavom u elegantnoj Guccijevoj haljini.

Dok s nestrpljenjem iščekujemo ovogodišnje kreacije, uživajte u prizorima u fotogaleriji.