U pokušaju da napravimo popis najljepših hrvatskih glumica svih vremena, shvatili smo da je to nemoguća misija jer je broj dama koje su plijenile pozornost svojim nevjerojatnim talentom, ali i ljepotom jednostavno prevelik.

Galerija Ana Karić Sanda Langerholz-Miladinov Dunja Rajter +10 Zdravka Krstulović (u sceni iz kultne serije

Neka imena redovito se, već desetljećima, pojavljuju na ovakvim listama. Primjerice, Ana Karić. Cijenjena glumica rođena je u Perušiću, a glumu je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Ana Karić Ana Karić (Foto: Kristina Fazzinic/Cropix)

Pojavila se u više od 40 filmova, dobitnica je nagrade "Fabijan Šovagović" Društva hrvatskih filmskih redatelja za poseban glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji i ostvarila je niz televizijskih uloga, ali njezina najveća ljubav bilo je kazalište. Velike uspjehe na kazališnim daskama postigla je s kazališnom trupom Teatar u gostima, a zatim i u Teatru ITD. S punim pravom nosi titulu legende hrvatskog glumišta, a njezini uspjesi i bezvremenska ljepota zauvijek će se pamtiti.

Sanda Langerholz-Miladinov Sanda Langerholz-Miladinov (Foto: Cropix)

Među obožavanim hrvatskim glumicama nalazi se i Sanda Langerholz-Miladinov. Nakon angažmana u Narodnom kazalištu "August Cesarec" u Varaždinu i Zagrebačkom kazalištu lutaka, Sanda 1960. dolazi u Zagrebačko gradsko kazalište "Komedija". Prva glavna uloga Kate u mjuziklu "Poljubi me, Kato" Colea Portera donosi joj velik uspjeh, ali karijeru joj je obilježila uloga Nine Filipovne u kultnom mjuziklu Milana Grgića i Alfija Kabilja "Jalta, Jalta".

Dunja Rajter Dunja Rajter (Foto: Cropix)

Dunja Rajter bila je prva Hrvatica s titulom seks-simbola. Rođena je 1940. godine u Našicama, diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i karijeru je počela graditi u Hrvatskoj, a onda se 1964. preselila u Njemačku i tamo ostvarila velike uspjehe.

Bojana Gregorić Vejzović Bojana Gregorić Vejzović (Foto: Ranko Suvar/Cropix)

Među glumicama novijih generacija svojom ljepotom ističe se Bojana Gregorić Vejzović.

Mnogi ne znaju da je divna Bojana završila Školu za klasični balet te je bila članica Baleta HNK Zagreb. Međutim, naposljetku je upisala glumu i odrekla se baletnih papučica. Bojana 1996. postaje članica glumačkog ansambla kazališta "Gavella" i iste godine igra Janicu Labudan u drami "Breza" redatelja Krešimira Dolenčića. Bila je to prva od njezinih brojnih hvaljenih kazališnih uloga.

Najljepša hrvatska glumica svih vremena je...

glasova:

Zavirite u galeriju, pogledajte još fotografija predivnih hrvatskih glumica i zatim u našoj anketi dajte glas onoj koja je vama najljepša.

Zrinka Cvitešić Zrinka Cvitešić (Foto: Marko Miscevic/Cropix)

10 hrvatskih diva koje su posebne u svim životnim dobima Gabi Novak danas ima 86 godina Josipa Lisac ima 73 godine Jasna Zlokić ima 68 godina +6 Tereza Kesovija ima 84 godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju