U 61. godini života nakon kratke i teške bolesti preminuo je jedan od najvećih hrvatskih glazbenika Massimo Savić.

Galerija Massimo Savić Massimo Savić sa suprugom Eni 2018. godine Massimo Savić s kćeri Mirtom i suprugom Eni 2015. godine +0 Ispred koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog s Massimom se opraštaju obožavatelji

Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure, ovim su se riječima od svojeg supruga i oca Massima Savića oprostile njegova Eni i Mirna Savić na Facebook stranici.

Massimo Savić rodio se 6. lipnja 1962. godine u Puli, a najranije djetinjstvo proveo na relaciji Istra-Italija-Australija. Srednju školu pohađao je u Zagrebu gdje je započela njegova velika ljubav prema glazbi.

Proslavio se kao frontman synth-pop grupe "Dorian Gray" koja je 1983. godine izdala svoj prvi album po imenu "Sjaj u tami" s istoimenom pjesmom – prepjevom grupe Walker Brothers "The Sun ain't gonna shine anymore".

Massimo Savić s kćeri Mirtom i suprugom Eni 2015. godine Massimo Savić s kćeri Mirtom i suprugom Eni 2015. godine (Foto: Grgur Zucko/Pixsell)

Nastavio je nizati uspjehe i kao solo izvođač, a u svojoj plodnoj karijeri snimio je 17 samostalnih albuma različitih glazbenih žanrova – od art popa i rocka do dance glazbe. Dobio je devet prestižnih nagrada Pagrada u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe.

Massima je, baš poput njegovog glazbenog heroja Davida Bowieja, krasila nevjerojatna scenska prisutnost, osebujan vokalni stil i duboka interpretativna moć prenošenja emocija. Nije se libio eksperimentirati s glazbenim žanrovima i stilovima, ali što god bi izvodio u svakoj noti se čula najiskrenija emocija.

Od velikog hrvatskog glazbenika možete se oprostiti ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Ispred Lisinskog gori i svijeća za Massima Savića, a tamo je njegova fotografija.

Mi ga se prisjećamo kroz njegove ljubavne pjesme koje ćemo zauvijek pamtiti.

1. Sjaj u tami


2. Za tvoje oči

3. Stranac u noći

4. Kad čovjek voli ženu

5. Ponovo zajedno

6. Ti nemaš milosti

7. Leđa mi okrećeš ti
8. Crni snjegovi

9. Ne dam grijehu na tebe

10. Krug u žitu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju