Rumunjska fotografkinja Mihaela Noroc nakanila je svojim objektivom kamere snimiti najljepše žene svijeta. U serijalu Atlas ljepote ona putuje svijetom i fotografira prekrasne žene s 'ceste' koje inače ne krase naslovnice modnih magazina

Ljepota je u očima promatrača, a razlikuje se ovisno o zemlji u kojoj se nalazite, kulturi i lokalnim običajima. Upravo je ovu tvrdnju odlučila dokazati na praktičnom primjeru Rumunjka Mihaela Noroc, koja snima portrete prekrasnih žena diljem svijeta i objavljuje ih na svojem Instagram profilu.

Iako je riječ o ženama koje nose drugačiju odjeću, frizuru i šminku, fotografkinja subjektivno bira anonimne žene koje krasi simetrično lice i prekrasna koža.

'Ljepota znači različitost, i ja putujem svijetom kako bih je otkrila. Od Zapadne Europe do afričkih plemena, od Rio de Janeira do Kine, pokušavam u svojim fotografijama snimiti njihova prirodna i različita lica. Po mojem mišljenju ljepota znači održati na životu porijeklo i svoju kulturu. Biti prirodan, iskren, autentičan i drugačiji, a ne nužno pomodan ili mršav,' piše fotografkinja na svojoj internetskoj stranici.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju