Duga kosa nije frizura samo za žene. Nosili su je muškarci još u doba stare Grčke, gdje se smatrala simbolom moći i bogatstva. U moderno doba uglavnom se povezivala sa zločestim momcima i buntovnicima.

Galerija +0 Slavni muškarci s dugom kosom

Duga kosa na muškarcima u sedamdesetim, osamdesetim i devedesetim godinama prošlog stoljeća bila je zaštitni znak rokera, metalaca i grungera – od Jima Morrisona iz grupe Doors preko Axla Rosea iz Guns 'n Rosesa do Kurta Cobaina iz Nirvane.

Nosili su je i poznati glumci poput Johnnyja Deppa, Antonija Banderasa i Brada Pitta – kako zbog uloga zločestih momaka, tako i zbog vlastitog gušta, a njegovim čarima nisu odoljeli ni sportaši, manekeni i drugi popularni muškarci iz javnog života.

Slavni muški dvojnici - 8 Kako je to moguće? 10 parova slavnih dvojnika koji izgledaju poput braće blizanaca

Svojevremeno je dugu kosu imao i mladi pop-glazbenik Harry Styles dok je pjevao u grupi One Direction. Tek kad je kosu odrezao, priznao je da ju je puštao kako bi mogao dati donaciju udruzi The Little Princess Trust, koja izrađuje perike od prave kose za djecu i odrasle oboljele od raka.

Pogledajte u našoj fotogaleriju neke od najpoznatijih muškaraca s dugom kosom, a potom dajte glas u našoj anketi kako bismo saznali tko nosi titulu najljepšeg.

Tko je po vašem mišljenju najljepši muškarac s dugom kosom?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju