Trendovi sigurno nisu imperativ kada je riječ o božićnom ukrašavanju doma, ali mogu nam dati svježu perspektivu kako bismo stvorili savršeni božićni ugođaj u domu. Pa ako i vi imate omiljeni stil ukrašavanja kojeg se držite već godinama, nove ideje uvijek su dobrodošle i sveukupni dojam mogu učiniti još ljepšim i čarobnijim. Pogledajte koji su to najljepši trendovi u ukrašavanju za Božić 2023. godine i možda dobijete inspiraciju koja će vas oduševiti.

Galerija Božićno drvce Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 8 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 4 +5 Dodajte zlatnu metalik boju koja je također top trend

Neutralno i prirodno

Prekrasne neutralne palete boja i prirodni organski materijali popularni su i ove godine. Šetnja šumom, pogotovo ako pada snijeg, može biti krasna inspiracija za ovogodišnje decentne božićne ukrase. Čak i ako vaš dom obiluje bojama, možete stvoriti prekrasan neutralni efekt.

Spojite jednu ili dvije boje iz već postojeće palete boja u vašem domu s neutralnom božićnom paletom boja. Božić 2023. također donosi puno bijele s nježnim nijansama zelene kao naglaskom. Drveni tonovi i druge prirodne boje veliki su trend!

Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju Šetnja šumom, pogotovo ako pada snijeg, može biti krasna inspiracija za ovogodišnje decentne božićne ukrase (Foto: Living4media)

Ubrano u prirodi

Što više prirodnog, a manje umjetnog, to bolje. Naravno, tu je prije svega pravo božićno drvce, koje može biti i u tegli kako bi potrajalo. Predivan ukras bit će i prave girlande, samo uzmite u obzir da će se iglice s vremenom trusiti, što znači dodatno čišćenje. Mnogo praktičnije i jednostavnije bit će da odete u šetnju šumom i uberete šišarke, štapiće, grančice i žirove – plodovi prirode ovoga su Božića itekako u trendu.

Dekoracije koje izgledaju kao da su prekrivene snijegom ili ledom, kao i jelke, također su dio trenda "šetnje u prirodi". Jelke s takvim efektom zvijezde su Božića 2023. godine! Želite li smanjiti količinu svih tih silnih kutija punih božićnih ukrasa, dekoracije iz prirode izvrsna su alternativa jer su jednokratna i održiva opcija.

Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 8 Plodovi prirode ovoga su Božića itekako u trendu (Foto: Living4media)

Tradicija i nostalgija

Tradicionalne božićne dekoracije bezvremenske su i uvijek će biti popularne. To je trend bez vijeka trajanja. Sve što je tradicija uvijek je dobrodošlo u božićno vrijeme, a za mnoge su to, primjerice, licitarska srca. Također, crvena i zelena smatraju se glavnim bojama Božića pa ih slobodno obilno koristite ako ste se zaželjeli malo nostalgije i tradicionalnog dekora, a za dašak osvježenja upečatljivu crvenu i zelenu kombinirajte s bijelom.

Možda i dalje čuvate mamine ili bakine ukrase za bor koje ste davno pospremili, a ovaj Božić pravo je vrijeme da ih izvadite iz kutija i ponovno uživate u njima. Nemojte se bojati kombinirati stare i nove ukrase, pustite mašti na volju jer i šarenilo je u božićno vrijeme također vrlo poželjno.

Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 4 Crvena i zelena smatraju se glavnim bojama Božića pa ih slobodno obilno koristite ako ste se zaželjeli tradicionalnog dekora (Foto: Living4media)

Kombinacija crvene i bijele boje

Crvena i bijela boja uvijek imaju svoje mjesto u božićnom dekoru, a to se neće promijeniti ni ove godine. I dok ova blagdanska kombinacija boja definitivno spada u božićne klasike, dobro se i lako uklapa i u moderne prostore.

Koristite te dvije boje za stvaranje sjetnog, ugodnog božićnog ugođaja. Crveno-bijelu kombinaciju obogatite zelenim tonovima i, naravno, svim drugim bojama koje volite.

Crveno-bijela kombinacija uvijek je u trendu Crveno-bijela kombinacija uvijek je u trendu (Foto: Living4media)

Metalik boje, naročito zlatna

Što je božićno ukrašavanje bez malo sjaja! Bez obzira na to u kojim bojama ukrasite dom, dodajte barem malo sjaja. I svakako dodajte zlatnu metalik boju koja je također top-trend. Metalik finiš reflektira svjetlost svijeća i božićnih lampica i tako stvara još čarobniji ugođaj.

Brušeni ili polirani metali, iako ne toliko sjajni, dodat će malo uglađenog sjaja božićnom dekoru. Brušeni metalik materijali naročito su veliki trend ove godine. S vrpcom metalik sjaja možete napraviti "čuda": ukrasite njome božićnu jelku i darove, a bit će savršen dodatak i girlandama i vjenčićima.

Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 6 Dodajte zlatnu metalik boju koja je također top trend (Foto: Living4media)

Ružičasti Božić

Ako ste i ove godine planirali božićnu jelku u potpunosti ukrasiti u ružičastoj boji, možete biti sigurni da ćete (opet) biti u trendu. Ružičasta boja već nekoliko sezona dominira kada je riječ o blagdanskom ukrašavanju pa si slobodno dajte oduška.

Ružičasti tonovi stvoreni su za ljubiteljice božićnog ugođaja s daškom ženstvenosti i romantike, a želite li sve skupa malo osvježiti, dodajte ukrase u boji lavande koja je trend.

Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 7 Ružičasti tonovi stvoreni su za ljubiteljice božićnog ugođaja s daškom ženstvenosti i romantike (Foto: Shutterstock)

Papirnati 3D ukrasi

Koštaju zanemarivo, a mogu izgledati vrlo lijepo i efektno, a i trajati. Ove godine posebice su u trendu 3D ukrasi, borići, pahulje, zvijezde, raznih oblika i boja. Objesite papirnate snježne pahulje ili zvijezde na kaminu (dovoljno daleko od vatre!) ili na ogradi stepenica.

Male boriće posložite jedan na drugi i dobit ćete jedno veće, vrlo ljupko drvce. Ako ćete prigrliti barem jedan trend za Božić 2022., neka to budu predivni papirnati 3D ukrasi – s njima možete što god poželite!

Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 1 Ove godine posebice su u trendu 3D papirnati ukrasi, borići, pahulje, zvijezde, raznih oblika i boja (Foto: Living4media)

Svijeće i lampioni

Svijeće su vrlo važan dio božićnog dekora, ali ove godine naglasak je na stvaranju zlaćane svjetlosti pomoću svijeća. Za stvaranje tog magičnog efekta grupirajte više svijeća zajedno, a želite li biti potpuno u trendu, koristite uske visoke svijeće u elegantnim svijećnjacima.

Ne zaboravite i na slatke lampione koji će također obilježiti Božić 2023. godine.

Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 3 Želite li biti potpuno u trendu, koristite uske visoke svijeće u elegantnim svijećnjacima (Foto: Living4media)

50 dana do Božića: Ukrasi uz koje će božićni duh trajati cijelu godinu Božić H&M Home, 12,99 eura Šalica s motivom iz 'Prijatelja', Amazon.de 32 eura +2 IKEA, mirisna svijeća u zlatnoj limenci, 3,30 eura Bor je fantazija! Zavirite u Mihaelin dom, u kojem je i vrtna kućica uređena za Božić Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 18 Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 14 Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 13 +19 Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 12

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju