Nakon što se ovoga ljeta sa suprugom i sinom iz Opatije preselila u Irsku, Mihaela Afrić s obitelji će dočekati svoj prvi Božić u novom domu u gradiću udaljenom pola sata od Dublina. Mihaela nam odmah kaže da su božićni ukrasi u Irskoj jako skupi, no mi je već znamo kao veliku majstoricu za DIY dekoracije, pa bogato i čarobno uređenje nije izostalo.

Galerija Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 18 Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 14 Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 13 +19 Mihaelin bor okićen je zlatnim i staklenim ukrasima u stilu nakita na temu bajke

Ovog smo Božića u nešto drugačijem izdanju jer ga slavimo prvi put u Irskoj. Svakako, i ove sam godine odlučila sama napraviti neke dekoracije. Stvarno je pregršt ukrasa i svega u ponudi u trgovinama, ali u Irskoj su ukrasi jako skupi. Međutim, za neke posebne neće vam biti žao izdvojiti novac, kaže nam Mihaela Afrić.

Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 1 Mihaelin bor okićen je zlatnim i staklenim ukrasima u stilu nakita na temu bajke (Foto: Privatne fotografije)

Od svih mogućih varijanti nakita, Mihaela se odlučila za zlatne i staklene ukrase u stilu nakita na temu bajke. Njezin bor zaista izgleda poput fantazije pa se na njemu tako mogu pronaći Pepeljugina kočija, staklena kruna, stakleni konjić, balerina, kraljevske čaše, zlatni jeleni i sve što bajku čini bajkom. Kao mali dodatak boru je dodala prave grane obojene u bijelo.

Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 6 Kraj predivnog kamina našlo se savršeno mjesto za mali borić u teglici (Foto: Privatne fotografije)

Od ostalih DIY ukrasa tu je i drvena ukrasna posuda koju je izradila od grančica. Može poslužiti za svijeću ili u bilo koju drugu dekorativnu svrhu. Kraj predivnog kamina našlo se savršeno mjesto za borić u teglici također napravljen od pravih grančica, a dodatni je ukras kaminu i neizostavna girlanda.

Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 4 Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj (Foto: Privatne fotografije)

U Irskoj nisu popularni adventski vjenčići, ali su vijenci za vrata nezaobilazni. Tako da sam na nagovor jednih divnih žena koje sam upoznala izradila nekoliko vjenčića koji su se njima svidjeli. I tako, po malo, otkrivam kakvi su ovdje običaji i što se može ponuditi, otkrila nam je Mihaela.

Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 15 I stepenice su dobile svečano božićno ruho (Foto: Privatne fotografije)

Njezinim idejama i mašti nema kraja pa je tako od teglica za cvijeće i kuglica napravila velika božićna zvonca i posprejala ih zlatnim sprejom, a kako ih je izradila, kao i njezine druge rukotvorine, možete vidjeti na Mihaelinu profilu na Instagramu_lifestyle_home_ella.

O njima se pričalo: 12 vaših stanova i kuća koji su nas oduševili u 2022. godini Božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega Stan Vanje Šego u Čitluku - 6 Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 7 +8 Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 8

Život u Irskoj: Zavirite u kuću bračnog para koji se iz Opatije preselio u gradić blizu Dublina Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 11 Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 3 Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 6 +12 Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 10

Ovoga Božića najviše je uveseljava vrtna nadstrešnica koju su nabavili, a njezina ideja bila je da je urede u mini božićnom ugođaju i stvore od nje blagdansku kućicu.

Fora je ispod nadstrešnice i po kiši i inače popiti kavicu vani. Sve u svemu, zadala sam si puno ideja, ali zadovoljna sam rezultatima. Da ovaj prvi Božić u Irskoj bude stvarno poseban, kaže Mihaela Afrić.

Mihaela Afrić u svom novom domu u Irskoj stvorila je najčarobniji blagdanski ugođaj - 21 Vrtna nadstrešnica pretvorena je u malu božićnu kućicu (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju