Jesen je vrijeme kada se većina žena odluči na neku vrstu transformacije. Najčešće je riječ o promjeni frizure, a ove jeseni posebno su popularne šiške. I to ne bilo kakve, već je riječ o jednom vrlo specifičnom stilu šiški

Prema društvenoj mreži Pinterest, ove jeseni najpopularnije su "bardot" šiške. Riječ je o šiškama koje je proslavila slavna glumica Brigitte Bardot, a njihovo pretraživanje ove godine poraslo je za 600 posto na Pinterestu u odnosu na prošlu godinu.

'Bardot' šiške ove jeseni najpopularnije su šiške prema društvenoj mreži Pinterest

To su duže šiške koje je lako sakriti ako vam se ipak ne svide te koje je lako oblikovati i održavati. One su postale vrlo popularne u 1960-ima, a najbolje izgledaju kada su razdijeljene po sredini.

Bardot šiške odličan su izbor ako želite promijeniti izgled, a da ne napravite drastičnu transformaciju. Također, riječ je o klasičnoj frizuri koja jednako dobro pristaje svima jer se može prilagoditi svakom obliku lica.

Frizerka Nikolina Perković smatra da su ove "rastvorene" šiške jako popularne upravo jer su vrlo praktične te daju svježinu licu i pomlađuju. Također, multifunkcionalne su jer mogu biti razdijeljene po sredini lica, ali mogu biti okrenute i na stranu.

Ove šiške kreću od luka obrve te ističu jagodice i otvaraju oči. Nisu oštre, nema grubih kutova i naglog pada. Polukružno padaju i blago se spuštaju. Super izgledaju i kada je kosa u repu te je maknuta s lica, ističe Nikolina iz frizerskog studija Nikas.

SAVJET NIKOLINE PERKOVIĆ ZA OBLIKOVANJE ŠIŠKI
"Bardot" šiške mogu se posušiti fenom ili pak prirodno, a mogu se i blago uviti prema unutra pomoću velike četke.

U svakom slučaju, vrlo je važno da se šiške suše prema dolje i tek onda lagano rastvore prstima.

Zavirite u našu galeriju i pronađite inspiraciju za novu transformaciju frizure.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju