Dolaskom prvih kolekcija za jesensko-zimsku sezonu 2021. godine u trgovine započinjemo analizirati ponudu novih odjevnih komada iz koje je na prvi pogled lako razaznati i nove trendove. Kada su u pitanju haljine, nadolazeća sezona bit će vrlo zanimljiva.

Naime, uz klasične jesenske modele koji se svake godine vraćaju kao sezonski favoriti, velika popularnost predviđa se modelima koji se dosad baš i nisu nosili u dnevnim prigodama.

1. Pletene haljine

Popularnost modela od pletiva u hladnijim mjesecima ne treba previše objašnjavati. S prvim hladnijim jesenskim danima oni će se pojaviti u street style kombinacijama i suvereno njima vladati sve do proljeća.

2. Haljine sa šljokicama

Šljokice u dnevnim prigodama? Ako pitate velike modne kuće, odgovor je čvrsto - da. Modni dizajneri već nekoliko sezona brišu granice između dnevnih i večernjih komada te preporučuju blještavilo i u našim svakodnevnim kombinacijama. Pitanje je koliko će se dama uistinu odlučiti za odlazak na posao u šljokicama.

3. Haljine od trapera

Kad ste zadnji put nosili traper-haljinu? Vjerojatno davno, prije svega zbog toga što njihova ponuda u trgovinama baš i nije bila velika. To bi se, prema najavama modnih znalaca, trebalo promijeniti u jesensko-zimskoj sezoni.

4. Haljine sa "statement" uzorkom

U nadolazećoj sezoni nijedan uzorak nije previše napadan ili nametljiv. Nosi se apsolutno sve, od standardnih, poput prugastog i točkastog, do životinjskog ili pak apstraktnog geometrijskog uzorka.

5. Metalik-haljine

Ako šljokice nisu vaš đir, ali voljeli biste ipak malo zablistati i u dnevnim prigodama, odlično rješenje su haljine s metalik teksturom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju