Dolaskom prvih kolekcija za jesensko-zimsku sezonu 2021. godine u trgovine započinjemo analizirati ponudu novih odjevnih komada iz koje je na prvi pogled lako razaznati i nove trendove. Kada su u pitanju haljine, nadolazeća sezona bit će vrlo zanimljiva.

Galerija

Naime, uz klasične jesenske modele koji se svake godine vraćaju kao sezonski favoriti, velika popularnost predviđa se modelima koji se dosad baš i nisu nosili u dnevnim prigodama.

1. Pletene haljine

Popularnost modela od pletiva u hladnijim mjesecima ne treba previše objašnjavati. S prvim hladnijim jesenskim danima oni će se pojaviti u street style kombinacijama i suvereno njima vladati sve do proljeća.

Pletena haljina
Pletena haljina (Foto: Shutterstock)

2. Haljine sa šljokicama

Šljokice u dnevnim prigodama? Ako pitate velike modne kuće, odgovor je čvrsto - da. Modni dizajneri već nekoliko sezona brišu granice između dnevnih i večernjih komada te preporučuju blještavilo i u našim svakodnevnim kombinacijama. Pitanje je koliko će se dama uistinu odlučiti za odlazak na posao u šljokicama.

Haljina sa šljokicama
Haljina sa šljokicama (Foto: Shutterstock)

3. Haljine od trapera

Kad ste zadnji put nosili traper-haljinu? Vjerojatno davno, prije svega zbog toga što njihova ponuda u trgovinama baš i nije bila velika. To bi se, prema najavama modnih znalaca, trebalo promijeniti u jesensko-zimskoj sezoni.

Traper-haljina
Traper-haljina (Foto: Shutterstock)

4. Haljine sa "statement" uzorkom

U nadolazećoj sezoni nijedan uzorak nije previše napadan ili nametljiv. Nosi se apsolutno sve, od standardnih, poput prugastog i točkastog, do životinjskog ili pak apstraktnog geometrijskog uzorka.

Haljina sa statement uzorkom
Haljina sa statement uzorkom (Foto: Shutterstock)

5. Metalik-haljine

Ako šljokice nisu vaš đir, ali voljeli biste ipak malo zablistati i u dnevnim prigodama, odlično rješenje su haljine s metalik teksturom.

Metalik-haljina
Metalik-haljina (Foto: Profimedia)