Potraga za savršenom vjenčanicom "misija" je kojoj se veseli svaka mladenka. Istražili smo kakve vjenčanice mladenke u Hrvatskoj najviše vole i pronašli 15 vjenčanica koje najčešće biraju

Kada se bira vjenčanica, pravila i ograničenja skoro da i ne postoje i svaka mladenka ima izbor odlučiti kako želi i koju vjenčanicu će odabrati. Postoje klasični modeli i oni malo ekstravagantniji za najhrabrije. No jedno je važno: izabrati vjenčanicu u kojoj će se mladenka osjećati ugodno, prirodno i biti svoja, kaže Vesna Pretković, vlasnica modne kuće specijalizirane za vjenčanice i večernje haljine, Vesna SPOSA.

Potraga za savršenom vjenčanicom 'misija' je kojoj se veseli svaka mladenka. Istražili smo kakve vjenčanice mladenke u Hrvatskoj najviše vole i pronašli 15 vjenčanica koje najčešće biraju

Vjenčanja se ove sezone, nastavlja Vesna Pretković, vraćaju u davna romantična vremena, a to potvrđuju modeli koji su hit ove godine.

Dominiraju profinjene siluete, a mladenke svoju senzualnost naglašavaju predivnim dugim velovima ili tokicama. Također, u zadnje vrijeme modni su hitovi vjenčanice raznih boja, ističe.

Vesna Pretković budućim mladenkama dala je i 3 savjeta kako izabrati savršenu vjenčanicu:

1. Kada po građi tijela utvrdite koji bi model vjenčanice za vas bio najbolji, zajedno s modnom savjetnicom birate favorite koji ulaze u uži krug. Haljina A kroja je najpopularnija, a ujedno i najzahvalnija jer odgovara velikom broju žena. Ovaj model je kao stvoren za klasična i tradicionalna vjenčanja, ali i za modernije ceremonije. Naime, važan je i ambijent kao i godišnje doba kada je u pitanju biranje vjenčanice. No, jednom kada nađete savršenu vjenčanicu sve drugo je lako.

Sirena model vjenčanice idealan je ako želite naglasiti struk i ženstvene linije tijela. Gracioznost i elegancija zagarantirane su ako odaberete takav kroj. Krinolina je idealna za žene sitnije građe i za klasična vjenčanja, kao i za žene koje žele ostvarti želju djevojčici u sebi i postati princeza na jedan dan. Toga haljine se šire ispod dekoltea, najčešće su od satena i idealne za punije građe jer materijal izvrsno pada i prikriva nedostatke.

2. Vjenčanicu koju odaberete možete kupiti, uzeti u najam ili je šivati po narudžbi. Važno je da na vrijeme počnete s traženjem savršene jer ako uzimate haljinu u najam tada je bitno da je vaša favorit haljina slobodna za taj datum.

3. Potraga za savršenom vjenčanicom može postati nemoguća misija, no Vesna SPOSA kao pravi akcijski junak spašava stvar i brine se za "happy end". Radeći u vjenčanoj modi više od dvadeset godina, djelatnice Vesna SPOSA modne kuće postale su prave savjetnice (i podrška) za mladenke.

Svaka mlada dobiva poseban tretman, posebnu pažnju i uslugu. Sve one brige koje su vas mučile, koračanjem u naš salon će nestati. Bogat i raskošan izbor predivnih modela vjenčanica dat će vam garanciju kako ćete zablistati na vaš poseban dan.

A u kakvim vjenčanicama mladenke u Hrvatskoj najviše vole zablistati na svom vjenčanju, pogledajte u foto galeriji 15 najtraženijih vjenčanica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju