Na dodjeli Oscara 2013. godine Jennifer Lawrence očarala je u najskupljoj haljini svih vremena. Iste godine Lawrence je bila zaštitno lice luksuzne francuske kuće Dior, pa ne čudi da je za jedan od najvažnijih trenutaka u svom životu odabrala upravo njihovu kreaciju.

Galerija Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara 2013. godine Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara 2013. godine Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara u haljini s potpisom modne kuće Dior +4 Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara 2013. godine

U nezaboravnoj haljini vrijednoj četiri milijuna dolara Jennifer Lawrence utjelovila je dramatičan i istovremeno sofisticiran glamur.

Nježno ružičasta boja, decentni nakit i podignuta kosa bili su savršen recept za elegantni izgled koji modni kritičari i dandanas smatraju jednim od najboljih oskarovskih izdanja svih vremena.

Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara u haljini s potpisom modne kuće Dior Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara u haljini s potpisom modne kuće Dior (Foto: Guliver images)

Haljinu je za Dior dizajnirao Raf Simons, koji je tom prigodom rekao da je haljinom zaokružio kolekciju te sezone. Lawrence je kasnije rekla da je haljinu probala samo jednom i da je to bilo to. Dodala je kako je izbjegavala upečatljive modne dodatke kako bi haljina bila u prvom planu.

Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara 2013. godine Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara 2013. godine (Foto: Guliver images)

Dodjela Oscara iz 2013. ostat će zapamćena po najskupljem modnom izdanju, ali i po nezgodi koju je Jennifer doživjela kada se zaplela u prekrasnu voluminoznu suknju i pala na stepenicama preuzimajući Oscara u kategoriji za najbolju glumicu, i to za ulogu u filmu "Silver Linings Playbook".

Neki smatraju da je upravo taj pad podigao vrijednost haljine zbog dodatnog emitiranja nezgodnog trenutka.

Jennifer Lawrence na dodjeli Oscara 2013. godine Jennifer Lawrence na oskarovskom crvenom tepihu (Foto: Guliver images)

Bez obzira na nezgodu, uspješna suradnja Diora i Jennifer Lawrence rezultirala je trogodišnjim ugovorom vrijednim 15 milijuna dolara, koji kaže da Jennifer na crvenom tepihu može nositi samo Dior.

Jenniferinu haljinu na top ljestvici slijede Nicole Kidman i Cate Blanchett

Druga na popisu najskupljih haljina s dodjele Oscar je ona Nicole Kidman, koja je kreaciju istog dizajnera nosila 1997. godine. Njezina žuta haljina inspirirana kineskim tradicionalnom izričajem koštala je dva milijuna dolara. Za to doba to je bio značajan odmak od "normi" odijevanja za prestižnu filmsku nagradu i zauvijek je promijenio putanju mode na Oscaru.

Njezina haljina našla se na meti i pozitivnih i negativnih kritika. 90-tih su je mnogi smatrali nekonvencionalnom. Žuta boja, svila, obilježja neke druge kulture i suluda cijena stavile su je na popis najutjecajnijih haljina svih vremena.

Julia Roberts na Oscarima 2001. godine Kultna haljina Julije Roberts s Oscara koju glumica čuva na neobičnom mjestu

Treću najskuplju oskarovsku haljinu, vrijednu 250 tisuća dolara, nosila je 2007. godine Cate Blanchet. Uska metalik haljina oduševila je kritičare. Cate je tada bila nominirana za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "Notes on a scandal".

Haljinu je dizajnirala modna kuća Armani, a krasili su je Swarovski kristali. 

Nicole Kidman i Cate Blanchett nosile su neke od najskupljih oskarovskih haljina Nicole Kidman i Cate Blanchett nosile su neke od najskupljih oskarovskih haljina (Foto: Guliver images)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju