Par cipela izrađen od kože, svile, zlata i dijamanta izložen je u Dubaiju i ponuđen na prodaju za 17 milijuna dolara, što je apsolutni rekord, tvrde organizatori.

 

Cipele sa stiletto potpeticama od srijede su izložene u Burj al-Arabu, jednoj od palača grada države u Perzijskom zaljevu, koji se svojski trudi potući rekorde u različitim kategorijama. Dizajnirane i izrađene u Italiji u periodu od čak devet mjeseci, cipele imaju 236 dijamanata i još dva 15-karatna dijamanta s oznakom D (savršene boje i čistoće).

Najskuplje cipele na svijetu imaju 236 dijamanata i još dva 15-karatna dijamanta s oznakom D (savršene boje i čistoće)



Dubai je grad milijunaša i milijardera. Potencijalno je tržište u području Zaljeva i (posebice) u Saudijskoj Arabiji za takvu vrstu proizvoda, objasnio je draguljar Hemant Karamchandani, koji je osmislio ponuditi takvu kreaciju.

Passion Diamond Shoes, kako su nazvane najskuplje cipele na svijetu, izradio je brend Jada Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u suradnji s draguljarnicom Passion Jewellers, te će biti izložene u jedinom hotelu na svijetu sa sedam zvjezdica Burj Al Arabu. Izloženi par prototip je 36 E, ali nakon što budu prodane za fiksnu cijenu od 17 milijuna dolara (109 milijuna kuna), bit će izrađene po točnoj veličini kupca.

Najskuplje cipele na svijetu izložene su u Dubaiju Najskuplje cipele na svijetu izložene su u Dubaiju (Foto: AFP)

Jaba Dubai dizajnira samo cipele s dijamantima. Za našu drugu kolekciju željeli smo kreirati cipele koje su zaista unikatne na svijetu koristeći vrlo rijetke dijamante, izjavila je Maria Majari, suosnivačica i kreativna direktorica brenda Jada Dubai, koja je dizajnirala cipele. Za izradu najskupljih cipela na svijetu bilo je potrebno prvotno izraditi razne prototipove kako bi se pronašli savršen oblik, savršena potpetica i savršena boja.

S unutarnje strane cipela nalazi se logo obiju tvrtki također izrađen od zlata. Vrlo je tanak, zbog čega su cipele savršeno udobne za nošenje, dodala je Maria Majari.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju