Ako ste kojim slučajem na vječnu ljubav zakleli 17. siječnja, 16. veljače ili 18. ožujka ove godine, onda bi vaš brak trebao biti sretan. Tako barem kažu numerolozi i astrolozi, ali zbog čega su baš ti datumi bili toliko posebni? Zato što je tih dana Mjesec bio - pun.

Puni Mjesec zapravo je naziv za fazu u kojoj je potpuno osvjetljena strana ovog nebeskog tijela okrenuta prema Zemlji i tada iz naše perspektive Mjesec izgleda kao kružni disk.

Prema vjerovanjima iz brojnih drevnih kultura, brak sklopljen pod punim Mjesecom bit će sretan, miran i dug. S obzirom na to da je Mjesec tog dana vizualno najveći i najsvjetliji, smatra se kako je i njegov utjecaj tada najjači.

Mnogi tijekom punog Mjeseca imaju problema sa spavanjem, ali zato ne postoje nikakve prepreke za svadbeno slavlje tijekom ove mjesečeve mijene. Dapače, sigurni ste da će vaši gosti plesati do jutra jer će ih i Mjesec držati budnima.

Mladenci Tajne bračnog broja: Znamenka koja otkriva najveće slabosti u ljubavnom odnosu

Puni Mjesec vrlo je moćan, budi u ljudima strast, energiju i hrabrost te se zato vjeruje da ima dobar utjecaj na mladence. S druge strane, predstavlja i balans i harmoniju, dvije itekako važne stvari za svaki uspješan bračni odnos.

Naravno, puni Mjesec ne pita za svadbene običaje i ne pada isključivo na subotu koja se u našem podneblju smatra tradicionalnim danom za vjenčanja.

Slika nije dostupna Izračunajte svoj godišnji broj i doznajte što vam donosi 2022. godina

Ako pak ne marite za taj tip tradicije, ali vjerujete u numerologiju i(li) astrologiju te biste voljeli imati vjenčanje u skladu s ovim vjerovanjima, u nastavku provjerite kada će još u 2022. godini Mjesec biti pun i spreman obasjati vašu ljubav svojim moćnim sjajem.

16. travanj
16. svibanj
14. lipanj
13. srpanj
12. kolovoz
10. rujan
9. listopad
8. studeni
8. prosinac

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju