Prije nego izgovorite sudbonosno "da" morate biti sigurni u svoju odluku, a jedna velika istina o ljubavi mogla bi vam pomoći u tome

Početna faza veze u žargonu se često naziva "fazom medenog mjeseca".

Leptirići u trbuhu polude, neprestano mislite na osobu u koju ste zaljubljeni, cvatete na sam spomen njegovog imena i jednostavno se ne možete se zasititi jedno drugoga. Zamišljate zajedničku budućnost, smišljate imena za djecu i gradite imaginarnu kućicu u cvijeću s bijelom ogradom. Sve je savršeno i vašoj sreći nema kraja.

Faza medenog mjeseca u svakoj vezi ima rok trajanja.

Uvjereni smo da će taj osjećaj trajati zauvijek, ali on itekako ima rok trajanja, a to su dokazali i znanstvenici.

Ustanovili su da faza medenog mjeseca traje otprilike godinu dana. Toliko je potrebno da razine kemikalija u mozgu povezanih s intenzivnim romantičnim osjećajima padnu i vrate nas u realnost.

Psihologinja Helen Fisher, stručnjakinja za veze, kaže kako je smanjivanje intenziteta osjećaja revolucijski uvjetovano jer za čovjeka nije zdravo i korisno provoditi tako puno vremena u stanju visoke anksioznosti te se fokusirati samo na jednu osobu.

Zbog snažnih emocija na početku veze mnogi požure s ulaskom u brak pa se naposljetku razočaraju. To je razlog zbog kojeg stručnjaci preporučaju da prije sudbonosnog "da" ipak dobro razmislimo i proživimo s partnerom značajniju količinu vremena izvan faze lude zaljubljenosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju