Mladenki Caroline Langerman ostvarila se noćna mora koju ne želi proživljavati nijedna mladenka. No, iz nezamislive situacije izvukla je pouku koju je podijelila sa svim budućim mladenkama

Caroline Langerman iz Sjeverne Karoline krenula je planirati vlastito vjenčanje, a kada je trebala izabrati fotografa prihvatila je prijedlog svojih roditelja da taj važan zadatak dodijele Wallyju, surferu koji se bavio umjetničkom fotografijom i fotografiranjem vjenčanja.

'Na dan vjenčanja više sam pažnje posvećivala fotografu nego svom suprugu. Je li već stigao da se mogu početi oblačiti? Da li da sada izađemo van kako bi Wally ovjekovječio moju kosu na jutarnjem svjetlu? Je li Wally dovoljno odmoran?'
, pitala se Caroline koja se svim silama trudila da fotografu omogući što bolji trenutak za fotografiju kako bi one ispale što ljepše.

Osjećala sam se opljačkano, ali shvatila sam nešto: udala sam se za ljubav svog života. Moji prijatelji i obitelj bili su tamo i svjedočili tom trenutku

No, nakon vjenčanja Caroline i njena obitelj čekali su cijelu vječnost da vide fotografije. Na inzistiranje mladenaca, fotograf je poslao dokument nazvan 'iskreno' u kojem su većinom bile fotografije na kojima mladenci ne izgledaju baš reprezentativno dok plešu na sporu pjesmu. A zatim je stigao e-mail kakav nijedna mladenka ne želi dobiti, a u kojem je pisalo:

'Caroline i obitelj, nemam formalne portrete na kojima smo se toliko trudili', napisao je fotograf. Naime, fotograf nije mogao naći jednu od dvije memorijske kartice, i to onu važniju – na kojoj su bile fotografije na kojima je mladenka glavna zvijezda, fotografije iz crkve i mnoge druge.

'Oblila me je vrućina. Nije imao portrete? Možda je memorijska kartica pala negdje u travu dok smo snimali djeveruše? Možda je u WC-u? Ili u džepu njegovog sakoa?', očajna je bila Caroline. No, memorijska kartica nepovratno je bila izgubljena. Fotograf je predložio da im vrati novac ili da mladence ponovno snimi u vjenčanici, odnosno svadbenom odijelu.

Prijatelji su pitali mladence hoće li tužiti fotografa, a nakon što je dobro razmislila Caroline je odlučila da će pustiti ljutnju, razočaranje i ogorčenost i uživati u braku bez obzira što nema fotografije s vjenčanja.

'Osjećala sam se opljačkano, ali shvatila sam nešto: udala sam se za ljubav svog života. Moji prijatelji i obitelj bili su tamo i svjedočili tom trenutku. Koliko znam, ne postoji amandman u američkom ustavu koji obećava život, slobodu i - savršenu fotografiju s vjenčanja. Fotografije su bile dodatak proslavi, a ne građansko pravo.

Naši bračni zavjeti još uvijek su mi bili svježi u glavi i mogla sam ih čuti kako se smiju mome razočaranju. Ako sam zaista željela stajati iza vrijednosti koji sam izgovorila na svome vjenčanju, nisam mogla napraviti ništa drugo nego mirno sjesti i čekati da ljutnja i žaljenje prođu', napisala je Caroline u svojoj priči objavljenoj na portalu Goodhousekeeping.

Kada se situacija smirila poslala je fotografu mail s porukom:

'Bok Wally, molim te nemoj se brinuti zbog izgubljenih fotografija. Moglo se dogoditi svakome. Jako smo zadovoljni spontanim fotografijama koje imamo.' Caroline se posvetila svome poslu, zatrudnjela, ukratko, živjela je život izvan fotografija svoga života. Na svakom vjenčanju na kojem je bila nakon vlastitog vjenčanja nije mogla ne pomisliti – hoće li mladenci zaista dobiti svoje fotografije? No, da se i dogodi najgore, Caroline za sve mladence ima poruku:

'U redu je imati vjenčanje, a ne imati vjenčani album. Biti u braku s osobom koju volite puno je važnije od fotografija s vjenčanja'.


Planirate vjenčanje? Kako bi budućim mladenkama olakšale organizaciju ovog važnog dana i pomogle im da ne učine iste greške, žene koje su svoje vjenčanje već imale otkrile su 10 grešaka na vjenčanju zbog kojih mladenke najviše žale.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju