Urasle dlačice česta su posljedica depilacija, no problem ne mora biti u načinu depilacije već u tome jeste li kožu pripremili na uklanjanje dlačica. Izbjagavjte idućih 10 najčešćih grešaka za najbolje rezultate depiliranja, bezbolno i potpuno glatko

1. Ne radite piling kože
Piling je najbolji način da spriječite urastanje dlačica bez obzira na to koju metodu uklanjanja dlačica koristite. Imate li već urasle dlačice, napravite lagani piling područja na kojem su dlačice urasle. Kako biste spriječili urastanje dlačica nakon brijanja, svakodnevno koristite losione za kožu koji sadrže alfa hidroksid kiseline, sastojak koji će opustiti mrtvu kožu i spriječiti da dlačice ostanu 'zarobljene' ispod nje. Ako ste skloni uraslim dlačicama poslije depilacije voskom, losion nanesite dva dana prije i tri dana poslije depilacije. Provjerite kako u 3 koraka ukloniti urasle dlačice.

Između depilacija voskom trebali biste pričekati četiri tjedna, odnosno depilirati se jednom mjesečno, kako bi dlačice dovoljno narasle da se vosak ima za što primiti

2. Brijete dlačice ujutro
Mnoge žene briju dlačice tijekom jutarnjeg tuširanja što štedi vrijeme, ali ne pruža i najglađe brijanje. Naime, tijekom spavanja noge malo nateknu zbog čega neke dlačice mogu ostati skrivene i 'nedostupne' za britvicu. Za najbolji rezultat noge brijte navečer.

3. Brijete se dok ležite u vrućoj/toploj kupki
Toplina također uzrokuje naticanje nogu zbog čega biste brijanje trebali zaobići i kada ležite u toploj/vrućoj kupki. Ako baš želite/morate obrijati noge u toploj kupki napravite to odmah na početku: čekate li duže od 10 minuta da se obrijete noge vam mogu biti pikave nego glatke.

4. Brijete se s tupom britvicom
Istu britvicu najbolje je ne koristiti duže od mjesec dana (koristite li je svakodnevno). Na taj način postići ćete maksimalno glatko brijanje, ali i spriječiti pojavu crvenih točkica. Također, poslije svakog korištenja potrebno je britvicu dobro očistiti pod mlazom tople vode.

5. Ne koristite kremu/pjenu za brijanje
Pjenu za brijanje važno je koristiti jer ona prevenira moguće iritacije kože, ali i omogućuje da britvica ukloni dlačice skoro do korijena. Pjenu nanesite u smjeru smjeru suprotnom od smjera rasta dlačica kako biste ih uspravili i tako što preciznije uklonili.

6. Činite kožu ranjivijom
Akutani i retinoli djeluju samo ako ih koristite svakodnevno, ali postoji jedan važan razlog zbog kojeg biste trebali napraviti pauzu s tom rutinom: depilacija voskom. Ove proizvode za uljepšavanje kože trebali biste prestati koristiti tjedan dana prije depilacije jer zbog njih koža može biti osjetljivija te vosak zajedno s dlačicama može ukloniti i sloj kože.

Jutarnje brijanje trebalo bi izbjegavati jer tijekom spavanja noge malo nateknu zbog čega neke dlačice mogu ostati skrivene i 'nedostupne' za britvicu

7. Prečesto se depilirate voskom
Između depilacija voskom trebali biste pričekati četiri tjedna, odnosno depilirati se jednom mjesečno, kako bi dlačice dovoljno narasle da se vosak ima za što primiti. Dlačice na bikiniju i nogama spremne su za depilaciju kada su duge pola centimetra, a grublje dlačice trebaju biti dugačke 1 centimetar. Otkrivamo i 7 činjenica o brazilskoj depilaciji koje vam kozmetičarke 'skrivaju'.

8. Nepravilno se depilirate voskom kod kuće
Postupak depilacije voskom u kozmetičkom salonu čini se prilično jednostavan: nanese se vosak, prekrije trakicom i povuče. No, mnoge žene zaborave jedan važan korak kada se same depiliraju voskom kod kuće: zategnuti kožu u suprotnom smjeru od smjera u kojem vuku traku. Preskočite li taj korak, na koži vam nogu nastati duboke masnice. Za najnježnije uklanjanje dlačica sami napravite šećernu pastu za egipatsku depilaciju za samo 10 kuna.

9. Depilirate se voskom krivih dana u mjesecu
Mnoge žene depilaciju bikini zone dogovaraju uzimajući u obzir menstrualni ciklus, no na one dane u mjesecu trebali biste misliti bez obzira na to koji dio tijela želite depilirati. Zbog hormonalnih promjena i pojačanog dotoka krvi većina žena posebno je osjetljiva na bol netom prije, za vrijeme i nakon depilacije. Zbog toga je najbolje depilirati se sredinom menstrualnog ciklusa, odnosno u vrijeme ovulacije.

10. 'Iskrivljujete' lice i podižete obrve dok čupate obrve
Kada čupate obrve lice biste trebali što više opustiti jer jedino tako ćete uspjeti obrve pravilno oblikovati i postići što bolju simetriju. Dakle, bilo kakvo podizanje obrva i grimase trebali biste izbjegavati jer na taj način iskrivljujete prirodan oblik obrva i sami si otežavate njihovo čupanje. Zato pokušajte opustiti lice što više možete dok čupate obrve, a osjetite li bol tijekom čupanja olakšajte je kockicom leda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju