Studije su pokazale da su novac i seks najčešći uzročnici za razvod braka, ali terapeuti i drugi psihološki stručnjaci vjeruju da takva statistika ne daje stvarnu i cjelovitu sliku. Oni, smatraju da do prekida u vezama dolazi zbog jednog drugog problema, s kojim smo svi susreli, prije ili kasnije

Svaka je ljubavna veza kompleksna priča koja ima svoja specifična pravila i zakone. No psihološki stručnjaci se slažu da će na njeno pucanje najviše utjecati nedovoljno i neodgovarajuća komunikacija između partnera.

Stručnjaci savjetuju da naučite izreći što vas muči svojem partneru, čak i kada to znači da biste se mogli posvađati.

Učinkovita komunikacija između partnera ne podrazumijeva samo mirnu razmjenu informacija i osjećaja, već i 'slobodu' da se kvalitetno posvađate s drugom stranom bez bojazni da će netko zbog toga ozbiljno naljutiti ili vas napustiti.

U svijetu jača i trend predbračnog savjetovanja, jer terapeuti vjeruju u raspravljanje o razlikama na otvoren način. Ovaj podatak ne čudi kad je poznato da su partneri na početku ljubavne priče mnogo fleksibilniji i spremniji prilagoditi se potrebama drugih nego nakon dugogodišnje veze.

U najčešće razloge za pucanje veze psiholozi su svrstali i:

- nedostatak vremena za uživanje u zabavnim aktivnostima

- preopterećenost poslom i brzom svakodnevnicom,

- nedovoljnu želju za ugađanjem

- preveliku ovisnost o partneru

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju