Nakon 12 sezona omiljeni doktor Jackson Avery odlazi iz serije "Uvod u anatomiju". Glumac Jesse Williams posljednji će se put pojaviti u epizodi koja će biti prikazana 20. svibnja.

Njegov odlazak sigurno će rastužiti mnoge obožavateljice serije koje upravo njega, između ostalog, smatraju najzgodnijim doktorom koji je koračao hodnicima bolnice "Grey Sloan".

Njegov odlazak iskoristili smo kao povod da se prisjetimo još nekih zgodnih "doktora" koji su bili ili još uvijek jesu dio "Uvoda u anatomiju", serije koja je s prikazivanjem počela davne 2005. godine. A čini se da ova ekipa ima još jako puno fanova, pa je najavljeno snimanje 18. sezone.

Sada se vraćamo na popis deset najzgodnijih doktora iz serije "Uvod u anatomiju". U anketi nam recite i koji je vaš miljenik. Napominjemo da je redoslijed "doktora" slučajan.

Tko je po vama najzgodniji doktor iz "Uvoda u anatomiju"?

glasova:

1. Jackson Avery (Jesse Williams)

Doktor Jackson Avery u seriju je ušetao u šestoj sezoni. Njegov doktorski put obilježila je borba za vlastitim uspjehom, umjesto da živi na slavi svog djeda kirurga. Specijalizirao je plastičnu kirurgiju. Bio je u vezi ili braku s više kolegica, a ako se pita publiku pred malim ekranima, mnogi će reći da zgodniji od njega ne postoji.

2. Andrew DeLuca (Giacomo Gianniotti)

Andrew DeLuca bio je kirurg u bolnici do svoje smrti. U seriji se prvi put pojavio 2015. godine kao stažist na kirurgiji, a dio tog svijeta bio je idućih šest godina. Na kraju se pridružio liječnicima koji su poginuli kao junaci spašavajući živote stranaca.

3. Mark Sloan "Mcsteamy" (Eric Dane)

Ovo je doktor za kojeg će mnogi sigurno reći da je najzgodniji. Pojavio se u drugoj sezoni serije kao veliki zavodnik. Između ostalog, bio je kriv za raspad braka Dereka Sheparda jer je spavao s njegovom tadašnjom suprugom. U seriji je bio do osme sezone, kada su on i njegova djevojka Lexie stradali u avionskoj nesreći.

4. Ben Warren (Jason Winston George)

Suprug doktorice Mirande Bailey liječnik je koji je u nekom trenutku odlučio postati vatrogasac, a gledateljicama je pored toga jedan od najzgodnijih likova u "Uvodu u anatomiju".

5. Derek Shepherd "Mcdremy" (Patrick Dempsey)

Možda ste davno odustali od gledanja "Uvoda u anatomiju", ali ako ste ikad gledali seriju, onda znate tko je kirurg Derek Christopher Shepherd. Prije smrti Derek je bio sretno oženjen s Meredith Gray i imali su troje djece. Ta je uloga glumcu Patricku Dempseyju donijela i dvije nominacije za Zlatni globus.

6. Owen Hunt (Kevin McKidd)

Owen Hunt prvi se put pojavio u seriju u njezinoj petoj sezoni. Pratili smo njegovu borbu s PTSP-om, vezu s doktoricom Christinom Yang, a onda i s Amelijom Shepherd. Oni koji su uz seriju ostali i duže pratili su i uspone i padove s Teddy Altman.

7. Nathan Riggs (Martin Henderson)

Ovaj kardiotorakalni kirurg pojavio se u 12 sezoni serije. Vrlo brzo nakon dolaska upustio se u romantičnu vezu s Meredith Gray, a onda je pronađena i kući dovedena njegova nestala zaručnica Megan Hunt. Posljednji put pojavio se u seriji u petoj epizodi 14. sezone, u kojoj Megan i on započinju novi život u Los Angelesu.

8. Alex Karev (Justin Chambers)

Prošle godine ljubiteljice serije plakale su zbog odlaska zgodnog doktora Alexa Kareva, koji je dio serije bio od samog početka. Odnosi Kareva, Meredith Grey (Ellen Pompeo), Cristine Yang (Sandra Oh), Izzie Stevens (Katherine Heigl) i Georgea O'Malleya (T. R. Knight) zapravo su bili jedna od glavnih tema serije na njezinu samom početku.

9. Atticus Lincoln (Chris Carmack)

Nadimak mu je Link, poznaju ga najveći fanovi serije koji su i dalje uz "Uvod u anatomiju", ortopedski je kirurg, trenutačno u vezi s neurokirurginjom Amelijom Shepherd, s kojom ima sinčića Scouta.

10. Preston Burke (Isaiah Washington)

Bio je dio serije od 2005. do 2007. godine. Život tog kirurga obilježila je veza s doktoricom Christinom Yang, a glumac Isaiah Washington iz serije je otišao zbog incidenta na setu s kolegama. Iako njegova "doktorska karijera" nije dugo trajala, mnogi ga smatraju jednim od najzgodnijih doktora koji se pojavio u seriji tijekom više od 15 godina njezina emitiranja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju