Nakit brenda Ivana Vučinović Jewellery namijenjen je osobama koje slave individualnost, prihvaćaju izazove i ne boje se biti drugačiji. Nosila ga je u svojem zadnjem spotu i Severina, kao i u televizijske voditeljice na talijanskoj postaji RAI


Ivana Vučinović
od najranijeg je djetinjstva znala je da će se baviti nekim kreativnim poslom. Kada se ova poduzetna Zadranka prije desetak godina preselila u Milano, upisala je privatnu školu Scuolo Orafa Ambrosiana gdje je izučila tehnike izrade srebrnog nakita.

Nekoliko godina kasnije osnovala je svoj brend Ivana Vučinović Jewellery, a pod njim danas stvara zapanjujuće komade u njemačkom gradu Gottingenu.

Nakit izrađujem od srebra, (mjeda) mesinga u kombinaciji sa smolom koju bojim pigmentima u prahu, te u zadnje vrijeme eksperimentiram s emajlom, odnosno staklom u prahu koji dolazi u velikom spektru različitih boja.

Uz pomoć visokih temperatura, na metalnim površinama stvaraju prekrasne efekte. Koristim i draga kamenja, otkriva nam 34-godina stara Ivana Vučinović.

Svaki komad nakita je ručni rad, a dobar dio njih su i unikati. Proces stvaranja nakita započinje idejom koju potom skicira, napravi prototip od papira ili nekog drugog jeftinijeg materijala, pa tek onda odluči hoće li nakit izraditi i od metala.

Od pola sata do tri dana

Topim određenu količinu čistog srebra s bakrom kako bi dobio čvrstoću, i iz te legure nastaju srebrne plohe i žica. Nakon toga slijedi rezanje istoga, spajanje metala s metalom, odnosno lemljenje, te ako dizajn uključuje i smolu, dodajem boje u srebrne kalupe.

Nakon 72 sati čekanja da se smola osuši, slijedi brušenje i završno poliranje,
pojašnjava nam Zadranka koja se divi slavnim dizajnerima poput Hiraiwae Tomoyo, Everta Nijlanda i Gigi Mariani.

Ovisno o zahtjevnosti dizajna, za izradu jednog prstena, narukvice ili naušnice potrebno joj je od pola sata do nekoliko dana, a inspiracija joj pak ovisi o danu i raspoloženju.

Ponekad me jako malo toga inspirira, a ponekad sve. Probuditi mi ju može kombinacija boja, zanimljivi oblici, teksture, mirisi, glazba i slično. Sve ovisi o trenutku i kliku u mojoj glavi. Ponekad na ideju za nešto novo sine dok radim na nečem potpuno drugom.

 

A post shared by Severina Kojic (@severina) on

Njezin rad prepoznale su i poznate osobe iz javnog života. Nakit s potpisom Ivane Vučinović nosile su televizijske voditeljice iz talijanske kuće RAI, a komadi iz njezine Wire kolekcije uljepšali su i Severinu u njezinom posljednjem spotu za pjesmu "Mrtav bez mene".

Nakit Ivane Vučinović Jewellery može se kupiti u "Sole Luna Design Shopu" u Poreču, u "Komo Storeu" u Puli, a nekoliko modela naušnica dostupno je u "Lapidarium" zlatarni u Zagrebu. Sav se nakit može naručiti preko službene stranice dizajnerice.

3 savjeta Ivane Vučević za odabir i kombiniranje nakita s odjećom

1. Kada kupujete nakit važno je provjeriti od kojih je materijala napravljen, i kako će se on uklapati u osobni stil.

2. Nakit treba naglašavati fizičke prednosti pojedine osobe, a njegovo nošenje davati joj samopouzdanje.

3. Nakit treba upotpuniti i osvježiti outfit. Nošenje previše velikih komada nakita zajedno stvorit će vizualni konflikt. Kada nosite velike komade nakita u boji treba izbjeći prenaglašene materijale i uzorke odjeće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju