Potresi, ratovi pa ni sve nedaće ovoga svijeta, ne mogu ugasiti duh pozitivnih ljudi koji svijet čine ljepšim mjestom.

Galerija Srce Zagreb Srce Zagreb Srce na zagrebačkoj fasadi postalo je simbolom nade - 1 +2 Simbol zagrebačkih puknutih srca

Jedna od njih je zagrebačka umjetnica Ivona Martinčić, koja je ponovno sa svojim brendom Voona.design emocijom i talentom ukrasila Zagreb i Ukrajini poslala poruku podrške. Na križanju Varšavske i Frankopanske ulice, pojavilo se vuneno srce u bojama Ukrajine.

Baš kao što je nakon prvog zagrebačkog potresa ovo srce probudilo nadu kod građana Zagreba, možda će ova poruka jednako tako utjecati na ukrajinski narod koji trenutno proživljava strah, patnju i bol. Srce Zagreb Simbol zagrebačkih puknutih srca (Foto: Marin Tironi/Pixsell)

Imam ovo srce u ormaru od drugog tjedna invazije na Ukrajinu. Nisam ga imala volje postaviti jer sam mislila da obično, malo, vuneno srce ništa ne može promijeniti u ovom užasu, napisala je Ivona na Instagramu, ali se brzo predomislila kada je vidjela reakcije oduševljenih prolaznika i korisnika društvenih mreža.

Ivona je prvi puta oduševila Hrvatsku kada je, nakon prvog razornog potresa u Zagrebu, kreirala napuklo vuneno srce koje je simboliziralo pukotine koje je potres ostavio na srcima svih Hrvata, a posebice kod Zagrepčana. Srce Zagreb Korona srce u Gornjem gradu (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Nakon drugog potresa, koji je uzdrmao Sisačko – moslavačku županiju, Ivonina poruka je odjeknula još jače. Uz konkretnu pomoć u donacijama, smještaju i volontiranju, ova prekrasna poruka još je jače spojila sva srca u Hrvatskoj.

Srce Zagreb "Loading" srce poslalo je snažnu poruku i oduševilo prolaznike (Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Napuklo srce je cijelu 2020. godinu provelo na zidu Gornjeg grada. Proživjelo je potres, pandemiju, izolaciju i renovaciju, a onda ga je zamijenilo „loading“ srce, koje je također oduševljavalo prolaznike.

Srce koje se puni, simbolično je osvanulo uoči Valentinova prošle godine, a umjetnica je na Instagramu poručila da je ono namijenjeno svim ljudima punog, ali i polupunog srca.

Srce Zagreb Srce u Gornjem gradu kao podrška Ukrajini (Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju