Doba je godine u kojem posebno volimo recepte s cimetom, klinčićem i sličnim mirisima i okusima...

Galerija Gingerbread namaz idealan je za blagdansko vrijeme Za gibgerbread namaz treba vam tek nekoliko sastojaka i blender Namaz je savršen poklon za ispod bora +1 Namaz u staklenkama možete čuvati 5 dana

S obzirom na to da svi polako ulazimo u blagdansko raspoloženje, blogerica Leda na svom je blogu Ledaboss odlučila objavila jednostavan recept za božićni namaz koji možete napraviti kod kuće, a za koji vam je potreban samo blender i nekoliko sastojaka koje svi imamo kod kuće.

SASTOJCI ZA GINGERBREAD NAMAZ

300 g keksa speculaas
100 g maslaca
20 g meda
žličica arome vanilije
100 ml mlijeka

PRIPREMA

Kekse grubo usitnite rukama i ubacite u blender pa dobro izmiksajte dok se nisu pretvorili u mrvice. Potrebno je dobiti finu masu, poput mljevenih Plazma keksa.

Kada se sve dobro izmiksalo, na blagoj vatri otopite maslac, med, aromu vanilije i mlijeko pa kuhajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kad je gotovo, smjesu ulijte u blender i izmiksajte zajedno sa keksima. Tekstura namaza treba biti fina, poput Nutelle ili maslaca od kikirikija.

Ako vam je previše gusto, dodajte mlijeka, a ako je previše tekuće, dodajte još malo keksa, nema strogih pravila.

SAVRŠEN POKLON ISPOD BORA

Namaz ulijte u staklenke, i dobro zatvorite. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi, maksimalno pet dana. Ako stavite u hladnjak, smjesa će se stvrdnuti pa neće imati tako finu teksturu. Staklenke možete dodatno ukrasiti – napravite mašnu od prirodne špage i isprintajte figuricu malog Gingerbreada pa zalijepite na staklenku.

Ovako pripremljen namaz božićastičnog okusa može biti savršen poklon ispod bora za vaše najmilije. Ili ga odmah potrošite na palačinkama, kako je napravila i Leda.

Pročitajte i najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo.

Namaz je savršen poklon za ispod bora Namaz je savršen poklon za ispod bora Foto: ledaboss.com

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju