Sastojci za štrudlu od jabuka:
- pakiranje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
- 1 kg kiselijih jabuka
- 10 dag šećera
- 5 dag maslaca
- cimet
- malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
- grožđice
- sladoled od vanilije
Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka
Priprema štrudle od jabuka:
- Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1 cm.
- Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje ste prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo izbodite čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije.
SAVJET PLUS: Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno ih iz izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.
Štrudla od jabuka mnogima je omiljeni jesenski desert (Foto: Shutterstock)
ako tražite još ideja za klasične kolače, pite, savijače i torte, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu.
Inspirirajte se ostalim receptima s jabukama: