Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka. Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od jabuka, koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije.

 

Sastojci za štrudlu od jabuka:

  • pakiranje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
  • 1 kg kiselijih jabuka
  • 10 dag šećera
  • 5 dag maslaca
  • cimet
  • malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
  • grožđice
  • sladoled od vanilije

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka

Priprema štrudle od jabuka:

  1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1 cm.
  2. Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje ste prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo izbodite čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije.


SAVJET PLUS: Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno ih iz izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.

Štrudla od jabuka Štrudla od jabuka mnogima je omiljeni jesenski desert (Foto: Shutterstock)

Inspirirajte se ostalim receptima s jabukama:

Prženice s jabukama Recept za skroman i tako fin kolač s jabukama čiji miris podsjeća na bakinu kuhinju Muffini s jabukama i zobenim pahuljicama Za doručak, desert i sve između: Recept za sočne muffine s jabukama Sočne fritule s kvascem i jabukom Mljac! Recept za najsočnije fritule koje ćete ikad probati Pita od jabuka Jedna i jedina, pita od jabuka: Recept za desert koji možete "prošvercati" i za vrijeme dijete Kolač od jabuka, griza i oraha Brzi kolač "na čaše": Recept za skromni i fini desert od jabuka, griza i oraha Recept za buhtle s jabukama Kakva kombinacija! Recept za buhtle s jabukama koje se ne moraju dugo dizati Ružice s jabukama Ružice s jabukama: Jednostavni recept za desert koji miriše na kraj ljeta

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju