Namaz od sira i avokada
Namaz od sira i avokada (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Namaz od sira i avokada: Recept koji smanjuje lošu kiselost u tijelu

05-09-2019 Piše K.B.
komentari

Avokado je jedna od najzdravijih namirnica, a mnogi je obožavaju jesti u obliku namaza. Jedan od najzdravijih načina pripreme (ujedno i vrlo jednostavan) namaza od avokada pronašli smo u knjizi "Alkalna prehrana" autora dr. Stephana Domeniga. Isprobajte recept koji će smanjiti lošu kiselost u tijelu.

Naša tijela mogu biti ili alkalna ili kisela. Kako bismo bili zdravi, dobro se osjećali i s lakoćom obavljali svakodnevne poslove, naš pH morao bi biti neutralan ili blago alkalan – između 7,3 i 7,5. Zbog suvremenog načina života obično je mnogo manji, odnosno kiseliji, i zato se osjećamo umornima, bezvoljnima, nadutima, općenito loše.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

U smanjivanju kiselosti u tijelu pomoći će i alkalni namaz od avokada, vrlo hranjiva zamjena za uobičajene namaze kakve jedemo za doručak poput džema ili maslaca od kikirikija, koji mogu imati mnogo šećera i soli te biti puni konzervansa. Lako ga je pripremiti, a sastojci se mogu kombinirati na mnogo načina.

Povrtni čaj Recept za povrtni čaj koji će smanjiti kiselost u tijelu

Sastojci za namaz od avokada:
- 2 zrela avokada
- 225 g svježeg mekog ovčjeg sira
- sok pola limete
- 1 žličica nasjeckanog bosiljka
- 1 žlica sezamovih sjemenki
- prstohvat kuhinjske ili morske soli
- maslinovo ili bučino ulje

Priprema namaza od avokada:

Ogulite avokado tako da koru prorežete na četiri jednako udaljena mjesta i potom je ogulite. Meso avokada zgnječite ili izmiksajte. Dobro izmiješajte sa sirom i limetinim sokom. Dodajte nasjeckani bosiljak i sezam. Posolite. Dodajte malo maslinova ili bučina ulja. Odmah poslužite.

Dobar tek!

PREUZETO IZ KNJIGE "ALKALNA PREHRANA" AUTORA DR. STEPHANA DOMENIGA.

Pročitaj još
Pročitaj još