Avokado je jedna od najzdravijih namirnica, a mnogi je obožavaju jesti u obliku namaza. Jedan od najzdravijih načina pripreme (ujedno i vrlo jednostavan) namaza od avokada pronašli smo u knjizi "Alkalna prehrana" autora dr. Stephana Domeniga. Isprobajte recept koji će smanjiti lošu kiselost u tijelu.

Naša tijela mogu biti ili alkalna ili kisela. Kako bismo bili zdravi, dobro se osjećali i s lakoćom obavljali svakodnevne poslove, naš pH morao bi biti neutralan ili blago alkalan – između 7,3 i 7,5. Zbog suvremenog načina života obično je mnogo manji, odnosno kiseliji, i zato se osjećamo umornima, bezvoljnima, nadutima, općenito loše.

U smanjivanju kiselosti u tijelu pomoći će i alkalni namaz od avokada, vrlo hranjiva zamjena za uobičajene namaze kakve jedemo za doručak poput džema ili maslaca od kikirikija, koji mogu imati mnogo šećera i soli te biti puni konzervansa. Lako ga je pripremiti, a sastojci se mogu kombinirati na mnogo načina.

Povrtni čaj Recept za povrtni čaj koji će smanjiti kiselost u tijelu

Sastojci za namaz od avokada:
- 2 zrela avokada
- 225 g svježeg mekog ovčjeg sira
- sok pola limete
- 1 žličica nasjeckanog bosiljka
- 1 žlica sezamovih sjemenki
- prstohvat kuhinjske ili morske soli
- maslinovo ili bučino ulje

Priprema namaza od avokada:

Ogulite avokado tako da koru prorežete na četiri jednako udaljena mjesta i potom je ogulite. Meso avokada zgnječite ili izmiksajte. Dobro izmiješajte sa sirom i limetinim sokom. Dodajte nasjeckani bosiljak i sezam. Posolite. Dodajte malo maslinova ili bučina ulja. Odmah poslužite.

Dobar tek!

PREUZETO IZ KNJIGE "ALKALNA PREHRANA" AUTORA DR. STEPHANA DOMENIGA.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju