Listiće korijandera karakterizira gorkast okus i osebujna aroma koju neki povezuju s mirisom sapuna i znoja. Ne čudi zato što ga izbjegavaju brojna domaćinstva na Zapadu. S druge strane ovaj je začin čest pratilac azijskih i južnoafričkih jela.
Istraživanja su pokazala da za izbjegavanje korijandera postoji i znanstveni razlog. Osobe kojima listići korijandera mirišu po sapunu dijele mirisne receptivne gene po imenu OR6A2 koje prepoznaju aldehide.
Ovi se organski spojevi nalaze u korijanderu i sapunima zbog čega mnogi povezuju zdravu namirnicu s preparatom za održavanje higijene ruku.
Ljudi koji izbjegavaju korijanader zapravo si uskraćuju ljekovitu namirnicu koja čisti tijelo od nakupljenih otrova, poboljšava probavu i rad jetre. Uz to snižava krvni tlak, smanjuje razinu šećera i lošeg kolesterola.
Poznato je i da korijander ublažava menstrualne bolove, a njegova dezinfekcijska, antiseptička i anti-gljivična svojstva čine ga savršenim saveznikom za liječenje različitih kožnih bolesti.