Obožavamo visoke pete, ali osjećaj boli koji se zbog njih pojavljuje u nogama pretvara nošenje štikli u neugodno iskustvo. Upravo je zbog toga Dolly Singh odlučila napraviti štikle koje će istovremeno biti lijepe, ali i udobne

Dolly Singh 5 godina radila je kao direktorica u američkoj korporaciji Space X. Svaki dan na posao je nosila cipele s visokom petom jer se nije željela odreći omiljenih modela na račun udobnosti.

Međutim, uskoro je osjetila posljedice svakodnevnog nošenja štikli, a bol u nogama ni nju nije zaobišla. Upravo je zbog toga odlučila okupiti tim stručnjaka s kojima je razvila model cipela s visokom petom koje su istovremeno udobne, nosive i lijepe.

 

Tradicionalne štikle imaju u sebi metalnu konstrukciju i šipku u peti, zbog čega su iznimno neudobne i 'tvrde'. Dolly i njezin tim sastavljen od ortopeda, kirurga i inženjera metal su zamijenili visokokvalitetnim polimerima i 'high-tech' plastikom. Posebna pjena u potplatu olakšava hod, pomaže ravnomjernoj distribuciji težine i tako smanjuje pritisak tijela na stopalo.

 

The assembled "bones" of our shoe.

Posted by Thesis Couture on Friday, April 10, 2015

Prvi modeli idu u prodaju ove jeseni i koštaju 600 funti (6.100 kuna), a u ovom trenutku postoji lista čekanja za ove inovativne štikle. Želim da za pet godina svaka cipela s visokom petom bude konstruirana na način na koji ih mi radimo, optimistično zaključuje Dolly.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju