Prosinac je mjesec obilježen proslavama. Na popisu slatkih obaveza su domjenci, razne zabave i druženja s prijateljima i članovima obitelji, a onda i veliko finale - doček Nove godine.

Sve te prigode idealna su prilika da odjenemo svečane toalete i cjelokupni izgled zaokružimo svečanim make-upom i frizurom.

Iako vam je kroz glavu možda već prošla misao da sve to košta, uz malo volje i truda, za samo nekoliko minuta, i sami možete napraviti frizuru dostojnu svake svečanosti.

Nikolina Perković iz frizerskog studija Nikas dala nam je detaljne upute za dvije frizure koje mogu napraviti sve žene koje imaju popularnu lob frizuru.

U nastavku donosimo detaljne upute, a izradu ovih brzih i jednostavnih frizura možete pogledati i u priloženom videu.

1. POLUPODIGNUTA FRIZURA

Ova frizura spoj je podignute i raspuštene kose i idealna je opcija ako želite istovremeno pokazati svoju razigranost, ali i ženstvenost. Također, zahvaljujući ovoj frizuri nećete provesti večer sklanjajući kosu s lica.

Korak 1

Kako bi ukupni dojam bio ženstveniji, kosu možete oblikovati u blage valove.

Korak 2

Rukama skupite gornji sloj kose, zavežite ga gumicom i lagano prstima opustite kosu na dijelu gdje je zavezana. Nemojte skupiti kosu sve do lica, ostavite dio pramenova raspušten jer će vam trebati za sljedeći korak.

Korak 3

Uzmite pramen kose s jedne strane (dio koji nije u repu) i uvijte ga oko dijela na kojem je gumica. Pramen zakačite ukosnicom s donje strane repa. Isto ponovite s pramenom s druge strane.

Korak 4

Prstima prođite kroz kosu i dodatno je stilizirajte po želji. Možete je malo razbarušiti ili "primiriti", ovisno o vašim preferencijama.

2. PLETENICA UZ GLAVU

I u ovom slučaju radi se o polupodignutoj frizuri, s tim da ovaj put prednji dio kose oblikujete u pletenicu.

Korak 1

Napravite razdjeljak sa strane, te od početka razdjeljka (na strani na kojoj ste odvojili veći dio kose) krenite plesti pletenicu.

Korak 2

Svaki put prije nego upletete pramen dodajte mu još malo kose. Ponavljate ovaj korak sve dok vaša pletenica ne dođe do iza uha.

Korak 3

Pletenicu zavežite tankom gumicom za kosu i dodatno je učvrstite ukosnicom. Preko ruba pletenice prebacite raspušteni dio kose i prekrijte gumicu i ukosnicu za ljepši dojam.

Korak 4

Prstima lagano opustite pletenicu tako da je povlačenjem prema van malo razdvojite. Što više opustite pramenove, frizura će biti ležernija.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju