Većina američkih medija poslala je novom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu jasnu poruku da ksenofobija koju uporno širi jednostavno nije dobrodošla u njihovoj zemlji. Sada im se pridružio i magazin Vogue

Američki magazin Vogue ove godine slavi 125 godina postojanja. Važnu i veliku obljetnicu kroz godinu će obilježavati i posebnim naslovnica. Najnovija koja će krasiti izdanje za mjesec ožujak izaziva brojne reakcije i pohvale jer se magazin njome direktno uključio u borbu protiv ksenofobije koja trenutno pušta korijenje u SAD-u zahvaljujući politici novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Američki magazin Vogue ove godine slavi 125 godina postojanja.

Kako kaže sam magazin, nova naslovnica slavi moderne američke žene i njihove različitosti. Tako su se na njoj uz Amerikanke različitog podrijetla našle i imigrantice.

Liu Wen iz Kine, Adwoa Aboah iz Gane, Nizozemka Imaan Hamman egipatskog i marokanskog podrijetla, Talijanka Vittoria Ceretti stoje rame uz rame Gigi Hadid, Ashley Graham i Kendall Jenner.

Imaan i ja izgledamo različito, ali vjerojatno dijelimo DNA. Što uopće znači sveamerička djevojka? S druge strane, moji roditelji došli su u ovu zemlju kao siromašni imigranti. Izgleda da stvarno jesam sveamerička djevojka. Ne zato što izgledam tako nego zato što uistinu vjerujem da bismo svi trebali biti jednaki i slobodni, izjavila je Gigi čiji je otac Palestinac, a majka Nizozemka.

Vogue ovom naslovnicom postaje dio revolucije koja se širi i na modnu industriju te jasno poručuje: "Svi su dobrodošli."

 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju