Koliko bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović podržava hrvatske nogometaše najbolje se vidjelo na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Galerija Kolinda Grabar Kitarović na utakmici između Hrvatske i Belgije Kolinda Grabar-Kitarović s navijačima u Katru Kolinda Grabar-Kitarović u košulji iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo +2 Kolinda Grabar-Kitarović u narodnoj nošnji na utakmici između Hrvatske i Kanade

Svijet su tada obišle fotografije strastvenog slavlja tadašnje predsjednice RH, a strani mediji pisali su kako je luda za nogometom.

Kolinda Grabar-Kitarović u Rusiji 2018. godine Kolinda Grabar-Kitarović u Rusiji 2018. godine (Foto: Afp)

Četiri godine kasnije, bivša predsjednica opet je na tribinama, a podršku Vatrenima pruža i izvan nogometnih terena.

Od početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, osim žestokim navijanjem pažnju privlači i modnim odabirima.

Kako i ne bi kada se na utakmici između Hrvatske i Kanade na tribinama pojavila u narodnoj nošnji. Grabar-Kitarović odabrala je posavsku narodnu nošnju ukrašenu brojnim faldama, koja u tkanju ima crvena i bijela bolja.

Kolinda Grabar-Kitarović u narodnoj nošnji na utakmici između Hrvatske i Kanade Kolinda Grabar-Kitarović u narodnoj nošnji na utakmici između Hrvatske i Kanade (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Prije nego je otputovala u Katar za Dnevnik Nove TV objasnila je ovaj modni odabir.

Dress code na svečanoj platformi dopušta svečano odijelo ili traditional attire, odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomaciji.

Narodna nošnja je jako prihvaćen način odijevanja u svečanim prigodama. Tako da ćete me vidjeti u tipičnim hrvatskim i crveno-bijelim kombinacijama odijela i nošnji ili njenim kombinacijama, što je i izvrsna promocija Hrvatske, rekla je bivša predsjednica čije pojavljivanje nije moglo proći nezamijećeno.

Nezamijećeno nije ostalo ni njezino izdanje za utakmicu između Brazila i Švicarske. Bivša predsjednica na susretu se pojavila u muškoj košulji u iz zajedničke kolekcije modne kuće Louis Vuitton i brenda Nigo, u čijem je stvaranju glavnu ulogu imao dizajner Virgil Abloh, kreativni direktor muških LV kolekcija.

Kolinda Grabar-Kitarović u košulji iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo Kolinda Grabar-Kitarović u košulji iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Svijet mode ostao je u šoku nakon Virgilove iznenadne smrti krajem prošle godine, a Kolinda Grabar-Kitarović prisjetila ga se upravo na tužnu godišnjicu.

U spomen na legendarnog dizajnera Virgila Abloha, velikog zaljubljenika u Hrvatsku i Vatrene, koji je preminuo točno na današnji dan prije godinu dana, nosila sam njegovu košulju, nadahnutu hrvatskim kvadratićima. Hvala mu na tom predivnom poklonu, napisala je bivša predsjednica na Instagramu.

Par dana kasnije dočekale su nas fotografije odlično raspoložene bivše predsjednice u društvu hrvatskih navijača.

Kolinda Grabar-Kitarović s navijačima u Katru Kolinda Grabar-Kitarović s navijačima u Katru (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Uoči utakmice Hrvatske protiv Belgije zajedno su navijali na ulicama Dohe, a Kolinda je uz hrvatski dres odjenula bež cargo hlače i zlatne sandale s platformom.

Nekoliko sati kasnije stigla je na stadion u crveno-bijeloj kombinaciji. Kockasti dres uparila je s bijelih hlačama širokih nogavica i crvenim lakiranim štiklama.

Bivša predsjednica najviše me oduševila u...

glasova:

U našoj galeriji možete pogledati sve spomenute kombinacije, a u anketi odaberite koje vam se navijačko izdanje Koline Grabar-Kitarović najviše sviđa.

Kolinda Grabar Kitarović na utakmici između Hrvatske i Belgije Kolinda Grabar Kitarović na utakmici između Hrvatske i Belgije (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju