Čini se kao sasvim bezazleni odgovor na najobičnije pitanje, ali iz njega druga osoba može zaključiti ne baš pozitivne stvari o nama. Na jedno od najčešćih pitanja koje čujemo većina nas nesvjesno daje lažan odgovor, a evo zbog čega bismo se te navike trebali riješiti

Jeste li i vi među onima koji na pitanje 'Kako si?' po navici odgovaraju 'Dobro'? E pa te navike trebali biste se riješiti jer je istraživanje Sveučilišta u Oregonu dokazalo da ovim trivijalnim odgovorom ne ostavljamo dobar dojam. Naime, studija je pokazala da je bolje reći kako se zaista osjećamo nego da damo neiskren odgovor na koji smo se svi navikli.

'Ah, bila sam i bolje' odgovor je koji će drugi više cijeniti nego da stalno govorite da ste dobro

Istraživanjem se zaključilo da ljude koji skrivaju svoje osjećaje, pa i onda kad je u pitanju dijeljenje negativnih osjećaja s drugima, percipiramo kao neugodne, hladne, zatvorene i nesimpatične. Drugim riječima, glumljenje sreće kako ne bismo svoje loše raspoloženje prenijeli na ljude oko sebe zapravo je loše.

Zato, slijedeći put kada vas netko pita kako ste, odgovorite iskreno. 'Ah, bila sam i bolje' odgovor je koji će drugi više cijeniti nego da stalno govorite da ste dobro. Iskrenost će vam pomoći da se riješite negativnih osjećaja, ali i više zbližite s drugim ljudima. Naravno da možete odgovoriti i s dobro ako se zaista tako osjećate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju