Kelley Markland oduševila je svoje prijatelje, ali i Facebook kada je podijelila na ovom društvenoj mreži svoje neugodno iskustvo izazvano nošenjem tajica

Kelley Markland iz američke savezne države Florida počela je nositi šarene tajice brenda "LulaRoe" jer je otkrila da se u njima osjeća samopouzdanije i bolje, zbog čega je primila i nekolicinu komplimenata od svojih prijatelja i obitelji.


Kao plus size žena, opcije su ti ograničene, priznala je američkom internetskom portalu "Babble" 36 godina stara Kelley koja je veći dio života provodila u odjeći crne boje koje vizualno stanjuju figuru.

Šarolike tajice unijele su dašak boje u njezinu tmurnu garderobu, no samopouzdanje koje je dobila noseći ovaj popularan komad odjeće bilo je kratkoga vijeka.

Neugodna poruka

U svojem poštanskom sandučiću pronašla je pismo s rečenicom Rona Burgundyja iz filma "Voditelj": Tvoje tajice kažu joga, ali tvoja stražnjica kaže McDonalds.

Uz to je bila dodana fotografija nepoznate žene u tajicama te rukom pisana poruka: Žene koje teže 150 kilograma ne bi trebale nositi tajice.


Iako ju je poruka povrijedila, Kelley je odlučila iz pokušaja posramljivanja izvući pozitivnu poruku. Neugodan napad objavila je na svojem Facebook profilu.

Nitko nam ne bi smio reći što smijemo i ne smijemo nositi s obzirom na našu veličinu. Moramo se voljeti, jer ako se sami ne volimo, tko hoće?

Prije godinu dana ovo bi pismo me bacilo u depresiju, ali sada znam da me ono ne definira, napisala je u svojem dirljivom statusu.

Zahvala napadačima

U svojem odgovoru Kalley zahvaljuje i anonimcima koji su je verbalno napali svojim činom.

Tko god je napisao ovo pismo, hvala vam, jer ste započeli nešto veliko. Zbog ovog pisma pronašla sam snagu koju nisam znala da imam. Iz ovog čina mržnje proizašla je zapanjujuća ljubav. Ne radi se tu o tajicama, već o tome da budeš samopouzdan tko god jesi.

Njezino izlaganje počelo se širi društvenim mrežama te nadahnjivati druge osobe da podijele svoja iskustva o posramljivanju zbog fizičkog izgleda.

Uz to žene su počele objavljivati vlastite fotografije u tajicama uz hashtag #LeggingsWin (Tajice pobjeđuju) na društvenim mrežama, zbog čega ih niti ona nije prestala nositi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju