PR
PR (Foto: PR)
Kultura & zabava

Ne brinite, nisu krafne: Jednostavno smo morali probati tu ozbiljno dobru kavu i hit desert o kojem bruji cijeli Zagreb

28-02-2023 Piše PR
komentari

Kako istraživanja pokazuju da prosječan Hrvat u godini dana popije čak 4,15 kilograma kave, odnosno jednu i pol šalicu dnevno, mnogi bi pomislili da je Hrvatima kvantiteta važnija od kvalitete.

No, ako je suditi po broju Zagrepčana koji su tijekom samo jednog dana navratili u Ziggy's coffeeshop u Ilici 41, to je zaista daleko od istine.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model


Zbog toga što o lokaciji ovih dana bruji cijeli grad, prema destinaciji smo se uputili u popodnevnim satima, točno u vrijeme kada se većina Zagrepčana zaželi druge doze kofeina – i to namjerno, da vidimo kakvi su pod pritiskom! Složit ćete se, danas nije dovoljno imati samo odlične sastojke iz provjerenih izvora, jednako je važna kvalitetna i brza usluga, posebice mnogim kofeinskim ovisnicima s prenatrpanim rasporedom.

PR PR Foto: PR


Po preporuci simpatične baristice Ivane naručili smo Ziggy's Single Origin INDIA i pričekali da brojni kavoljupci - kojima već s ulaza pripremaju 'onu njihovu uobičajenu' - nastave svojim putem. Iskreno, očekivali smo tipičnu kavu za van, napitak koji je tu da nas razbudi, no ne i da u njemu uživamo. Na sreću, dogodilo se upravo suprotno.


Ako ćemo stručno, pravi poznavatelji kave cijenit će blag i fin okus arabice, što nikada ne bismo očekivali od jedne usputne kave za van. Aromatična i puna okusa ova specijalna Ziggy's espresso mješavina bila je pravo pozitivno iznenađenje. Sačinjena je od najfinijih vrsta arabice i robuste s karakterističnim čokoladnim notama, aromom pečenih badema i naknadnim okusom svježe pečenog kruha. I da, s pravom možemo zaključiti da je riječ o ozbiljno dobroj kavi koja se kvalitetom ističe među ostalim specijaliziranim ugostiteljskim lokacijama, barem kada je o Zagrebu riječ.

PR PR Foto: PR


Uz napitke od kave iz stalne ponude različitih blendova, Ziggy's razvojni tim neprestano smišlja i nove sezonske beskofeinske napitke. Tako su zimi dostupne tople mliječne čokolade s okusima i tople limunade, a ljeti ledene kave i čajevi te frapei. Ne manje važno, uz napitke nude i brze zalogaje poput slatkih i slanih peciva te sendviča, a uz to su jedini u Zagrebu koji u stalnoj ponudi imaju popularni portugalski kolač Pastel de nata. Ovaj kremasti desert od prhkog tijesta i raskošne kreme napravljene od jaja nastaje prema originalnoj recepturi, svježe se peče svakog dana i uvjerljivo je, kako kaže baristica Bruna, 'idealan za prigristi po putu'. Iznenadili biste se činjenicom da u Ziggy's mnogi dolaze upravo zbog toga, jer ova hit slastica i u Hrvatskoj je odnedavno postala vrlo popularnom - naročito zahvaljujući niskotarifnim letovima avionskih kompanija zbog koji su mnogi imali priliku posjetiti Lisabon gdje je nezaobilazna i jede se tijekom cijelog dana.

PR PR Foto: PR


Što se tiče cjelokupne ponude i usluge Ziggy's-a, definitivno zaključujemo da u ovom slučaju s kvalitetom nema kompromisa. Kava se nabavlja direktno od proizvođača iz zemalja pojasa kave poput Južne Amerike, Azije i Afrike. Popularne portugalske tortice kao najtraženiji njihov snack uvijek su svježe pečene, a cijela priča zaokružena je predanim, ljubaznim i izuzetno stručnim osobljem koje je odlično upoznato sa Ziggy's proizvodima i posvećeno procesu izrade kave.

PR PR Foto: PR


Nema dileme, prvom prilikom posjetite Ziggy's koji osim u Ilici 41 možete pronaći i na Kvaternikovom trgu, okretištu Savski most, u poslovnoj zgradi Hoto Tower kao i mobilnom Ziggy's coffee shopu. Za još više informacija zapratite Instagram profil: https://www.instagram.com/ziggyscoffee.hr/?hl=en.

!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
Pročitaj još
Pročitaj još