Nije tajna da su ljubav i karijera povezani, ali znate li u kojoj mjeri posao koji radite utječe na vaš ljubavni život?

Analitička kompanija Bloomberg analizirala je podatke iz čak 3.5 milijuna američkih kućanstava kako bi ustanovili na koji način naša profesija tj. posao koji radimo utječe na ljubavni život i odabir partnera. Neki vjeruju kako ljude spaja sudbina, a analitičari smatraju da to radi – posao.

Nije tajna da su ljubav i karijera povezani, ali znate li u kojoj mjeri posao koji radite utječe na vaš ljubavni život?

Naime, nakon istraživanja ustvrdili su da ljudi u brak najčešće ulaze s osobom iz svoje ili srodne profesije. Iako mnogi prilikom razmišljanja o tome s kim će naposljetku završiti u braku baš i ne zamišljaju ljude iz svoje branše, izgleda da u većini slučajeva ipak ne možemo izbjeći takav razvoj događaja.

Tako se, na primjer, prema rezultatima analize učiteljice i profesorice najčešće udaju za učitelje ili profesore, kuharice ljubav pronalaze s kuharima, a liječnice sudbonosno "da" najčešće izgovaraju liječnicima.

Istraživanje je donijelo i još jedan zanimljiv zaključak. Visokopozicionirane žene s visokim primanjima najčešće se udaju za partnere koji su im jednaki u ekonomskom smislu i također zaposleni na visokim pozicijama, dok se visokopozicionirani muškarci često žene ženama na znatno nižim pozicijama i sa znatno nižim primanjima.

Stručnjaci to pripisuju potrebi muškaraca da budu dominantni, dok s druge strane žene nemaju ništa protiv partnera koji će im biti jednak u svakom pogledu i najčešće nemaju nikakvu želju za dominacijom nad muškarcem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju