Španjolska kraljevska obitelj ljetni odmor tradicionalno provodi na otoku Mallorca, na kojem se nalazi palača Marivent, njihova ljetna rezidencija. Kraljica Letizia, kralj Felipe VI., princeza Leonor i princeza Sofia odmor su započeli obilaskom samostana Valldemossa.

Galerija Španjolska kraljevska obitelju na Mallorci Ljetno izdanje kraljice Letizije Kraljica Letizia u tradicionalnim espadrilama brenda Espardenyes Torres +1 Espadrile brenda Espardenyes Torres

Samostan je zapravo palača koja datira iz 13. stoljeća i bila je rezidencija kralja Sancha od Mallorce, a u 15. stoljeću postaje kartuzijanski samostan.

Kraljevska obitelj razgledala je ovo impresivno zdanje, a potom se kratko družila s okupljenim građanima. Letizia je za ovu prigodu odabrala pravo ljetno modno izdanje i pritom opet vodila računa o tome da promovira španjolske brendove.

Španjolska kraljevska obitelju na Mallorci Španjolska kraljevska obitelju na Mallorci (Foto: Profimedia)

Ovaj put odjenula je ručno rađenu bijelu pamučnu suknju dizajnera Pabla Erroza ukrašenu tradicionalnim majorkanskim uzorkom ikatom u zelenoj boji. Kombinirala ju je s jednostavnim svilenim topom u vrlo sličnoj nijansi zelene.

Ljetno izdanje kraljice Letizije Ljetno izdanje kraljice Letizije (Foto: Profimedia)

Uz ova dva odjevna komada odabrala je i posebne espadrile. Letiziju inače viđamo u modelima espadrila s platformom koje tijekom ljeta ne skida sa sebe, ali ovaj put odlučila se za model s ravnim potplatima.

U pitanju je starinski model brenda Espardenyes Torres, specijaliziranog za ručnu izradu tradicionalnih espadrila kakve su se nekad nosile isključivo na Ibizi.

Kraljica Letizia u tradicionalnim espadrilama brenda Espardenyes Torres Kraljica Letizia u tradicionalnim espadrilama brenda Espardenyes Torres (Foto: Profimedia)

Espadrile su bile najpopularniji oblik obuće među stanovništvom i postojali su modeli za razne prigode, a Letizia je za sebe odabrala dnevnu varijantu koju su žene nosile prilikom rada u polju i ostalih svakodnevnih obveza.

Ove espadrile...

glasova:

Espadrile brenda Espardenyes Torres Espadrile brenda Espardenyes Torres (Foto: Espardenyes Torres)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju