Suha, masna ili normalna, neovisno o tome kakvu kožu imali, prije negoli krenemo nanositi željeni make-up, potrebno je kožu za njega pravilno pripremiti. U protivnom bismo mogli dobiti neujednačen look koji bi brzo nestao s našeg lica.

Posljednjih godina važnost njege kože ne može se dovoljno naglasiti. Ona je majka sjajnog i svježeg izgleda kojem svi težimo. Zato kako bismo imali besprijekoran make-up tijekom cijelog dana, donosimo nekoliko koraka koje bi svatko od nas trebao učiniti za sjajan izgled čak i nakon cijelog dana.

Čisto lice kao baza

Prvi korak naše beauty rutine trebao bi početi s čišćenjem kože lica. Neovisno o tome jesmo li se upravo probudili te se spremamo započeti dan ili je pak riječ o noćnom izlasku s frendicama, površinu kože lica treba pravilno očistiti od svih nečistoća, sebuma ili make-upa od cijelog dana.

Izaberite nježni cleanser ili micelarnu vodu koja će uz pomoć sitnih molekula lagano odstraniti svu nečistoću s lica bez struganja i trljanja koje može naštetiti koži. To su primjerice Neutrogena gel za umivanje ili pak Garnier micelarna voda. Osim što će kožu u potpunosti očistiti, oni će je i matirati te zagladiti pore kako bi pružili savršenu bazu za nanošenje ostalih proizvoda, a u konačnici i make-upa.

Hidratacija je ključna

Nakon što smo kožu očistili od svih nečistoća, može nas početi lagano zatezati. Važno ju je pravilno nahraniti. Tu u priču ulazi najvažniji korak beauty rutine oko kojeg se ne rade kompromisi – hidratacija.

Trik kod pravilnog ovlaživanja kože nije u tome da izaberemo bilo koju kremu ili losion koji ćemo samo utrljati u lice, već je važno pogledati sastojke i izabrati kremu ili gel koji će najbolje odgovarati našem tipu kože.

Kao pravi eksperti kada je u pitanju njega kože, japanke i korejke svoju beauty rutinu shvaćaju ozbiljno. Zato su njihovi proizvodi kao što su dnevna krema HADA LABO TOKYO ispunjena hijaluronskom kiselinom ili Frudia proizvodi oko kojih ne morate dvojiti, međutim tu su i sjajne drogerijske alternative poput Mixa dnevne kreme ili pak Nivea Urban Skin Detox. Svaka od njih svoju će zadaću obaviti besprijekorno.

SPF faktor za zaštitu

Utjecaj sunca na kožu lica ne smijemo umanjivati ili zanemariti. Ono utječe na pojavu prvih znakova starenja, odnosno sitnih borica na licu, ali i na diskoloraciju i pojavu flekica. Iako SPF faktor neće utjecati na postojanost šminke, iznimno je važan korak u njezi kože jer štiti od štetnog utjecaja koje sunce može imati na nju. S obzirom na to da je SPF dosta težak proizvod, on je uvijek zadnji ili predzadnji korak naše beauty rutine.

Iako brojne dnevne kreme već sadrže SPF, kako bismo spriječili pojavu sitnih nesavršenosti na vrijeme, naša kozmetička torbica mora sadržavati kremu sa zaštitnim faktorom. Nivea s faktorom 50 idealna za one s osjetljivom kožom. Taj korak, naravno, možemo preskočiti ako je riječ o noćnom izlasku.

Primer

Iako mislimo da je sa SPF faktorom naša beauty rutina došla svome kraju, primer je jednako bitan korak kao i svaki od ovih do sada. Njegova je primarna namjena pripremiti kožu za make-up i ujednačiti ten. Dolaze u različitim oblicima i za različite dijelove lica, a koje ćemo koristiti i kako, ovisi o tipu i zahtjevnosti naše kože. Primeri će make-up dugotrajnijim i intenzivnijim.

Pomoć pri odabiru proizvoda pružit će vam dm beauty savjetnice u odabranim dm prodavaonicama, a koje su pravi znalci kada je u pitanju njega kože i priprema za make-up. One će pomoći da pronađete proizvod namijenjen baš vašoj koži te detaljno objasniti koje korake treba poduzeti kako bi make-up ostao postojan čak i u najizazovnijim uvjetima kao što su zimska hladnoća ili ljetna vrućina.

Make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.


 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju