Kako ne biste proljeće dočekali s "metlom" na glavi, već sa zdravom i njegovanom kosom, donosimo vam savjete kojih se ove zime morate pridržavati.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Ne, nismo slučajno stisnuli tri puta ctrl+v. Hidratacija je najvažniji korak u njezi kose zimi, pa smo se dogovorili da tu riječ spomenemo najmanje pet puta u tekstu. Da vam sjedne. Naime, centralno grijanje, suhi zrak i nagle promjene temperature isušuju i oštećuju kosu zbog čega sunčane proljetne dane nerijetko dočekamo s kosom koja više nalikuje slami nego ičemu drugom. Zato je hidratacija (5) iznimno važna.

Koji proizvod trebate?

Hidratantni šampon koji će vašoj kosi vratiti vlagu i omogućiti joj da se privikne na promjene temperature. Dodatno će vam pomoći hranjive maske za kosu te regeneratori.

Zaštita kose

Uz kapu ili šešir koji štite kosu od hladnoće i vjetra, kosu je potrebno zaštititi i od naglih promjena temperature. Isto kao što vaš organizam doživi blagi šok kada sa -5 stupnjeva uđete u prostoriju koja je zagrijana na 20, ništa bolje neće biti ni vašoj kosi.

Koji proizvod trebate?

Proizvode za njegu kose koji sadrže silikone. Silikoni će obložiti dlaku tankim premazom te zaštititi kosu.

Statički elektricitet

Suha kosa koja dolazi sa zimom, podložnija je i statičkom elektricitetu, kojem dodatno doprinose suh zrak. Upravo je statički elektricitet nerijetko odgovor na pitanje zašto većina dugokosih žena tijekom zime kosu nosi skupljenu u punđu ili rep. Ne zaboravite da vruća voda dodatno isušuje kosu, tako da je preporučljivo kosu prati isključivo hladnom vodom.

Koji proizvod trebate?

Pomoći će vam proizvodi sa silikonima, a izvrsno rješenje je i ulje argana koje je pogodno za svakodnevnu upotrebu. Ulje možete nanijeti na osušenu kosu, ali ako ga nanesete prije feniranja kose skratit ćete vrijeme sušenja.


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju