U svijetu kose stalno se događa nešto novo, nove tehnike bojanja kose, nove frizure, trendovi...

Ništa drugačije neće biti ni u ovoj godini koju će također obilježiti inovativne nijanse i tehnike bojanja kose, a jedna od njih je i "negative space" - suptilna tehnika, laka za održavanje koju mogu isprobati svi bez obzira na boju kose.

"Negative space" fraza već je neko vrijeme dio svijeta manikure. Površina noktiju nalakiranih na ovaj način nije u cijelosti prekrivena lakom, tako da se bez obzira na njihov rast ne čini kao da se radi o dotrajaloj manikuri.

Isto vrijedi i za bojanje kose - ako se odlučite za "negative space" tehniku to će značiti da će na dijelove vaše kose neće biti nanesene nijasne pomoću kojih će se postići višedimenzionalni efekt. Određeni dio vaše kose frizer će naglasiti tamnijim ili svjetlijim tonovima.

"Negative space" tehnika usredotočena je na vašu osnovnu boju kako bi se stvorila dodatna dimenzija. Na odabranim dijelovima kose se pomoću "sjenčanja" radi na trodimenzionalnosti. Ova tehnika pomaže vašoj prirodnoj boji da se dodatno istakne.

Posebno privlačno kod ove tehnike je da je rezervirana za sve boje i tipove kose i da ne zahtijeva odlazak frizeru svaka dva mjeseca. Dovoljno je osvježiti boju svakih četiri do šest mjeseci.

"Negative space" tehnika prema riječima stručnjaka najbolje funkcionira kada je suptilnija i kada kontrakst između svijetlih i tamnih nijasni nije prevelik.

Pogledajte i "Milenijski koral"- boju kose zbog koje će se u 2019. mnogi odvažiti na promjenu
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju